Darul nespus de mare

Text: 2 Cor. 9:15; Isaia 9:6-7

Introducere: Acest verset apare intr-un context care vorbeste despre darnicia crestina. Concluzia lui Pavel este ca „noi dam pentru ca El ne-a dat mai intai”, tot asa cum „noi Il iubim, pentru ca El ne-a iubit mai intai”.Ce ne-a daruit Dumnezeu? Este suficient astazi sa citam doua texte despre Domnul Isus: Ioan 3:16 si Isaia 9:6-7. Dumnezeu ne-a daruit toate lucrurile „in Christos”. Cine este acest „dar nespus de mare”, pe care ni L-a trimis Dumnezeu?

1. Umanitatea Lui. v.7Textul din Isaia spune: „ni s-a nascut”. Noua ni s-a nascut, tot asa cum spui lui Doru i s-a nascut un copil. Tot asa cum ingerii le-au spus pastorilor: „Astazi in cetatea lui David vi s-a naascut un Mantuitor, care este Christos, Domnul”.Dumnezeu Ceator venit in chip de creatura este unul dintre cele mai imense daruri facute omenirii. „Darul Lui nespus de mare”. Cine ar putea sa explivce aceasta intrupare? Dumnezeu adevarat si totusi si … om adevarat!

2. Dumnezeirea Lui. v.7„Un Fiu ni s-a dat”. La sfarsitul acestor zile ne-a vorbit prin Fiul”. Cine este El. Textul din Evrei 1:1-14 ni-L prezinta in toata maiestatea Lui. Veacuri la rand vom descoperi in Domnul Isus lucruri noi si nepatrunse. El s-a facut ca noi pentru o vreme, dar va fi totdeauna deosebit de noi. Intre fii de Dumnezeu, El este Unicul Fiu, Cel intai nascut din toata creatia. Ca si Toma, vom spune mereu: „Domnul meu si … Dumnezeul meu!”Intr-o polemica cu mormonii, un pastor le-a spus la un moment dat: stiti ca invatatura dumneavoastra este biblica?” Surprinsi, mormonii au ridicat mirati din sprancene. „Da, le-a spus pastorul, va rog sa cititi Geneza 3:5. Acolo se afla pentru prima oara expusa doctrina dumneavoastra despre dorinta omului de a deveni Dumnezeu. Numai ca este o invatatura a … diavolului!”

3. Demnitatile Lui. v.7a. Minunat – tradus si prin „tainic”, ca in Judec. 13:18. Domnul Isus este o minune pe care nu o vom putea pricepe nicodata.

b. Sfetnic – El stie toate lucrurile, pentru ca toate lucrurile au fost facute prin El.c. Dumnezeu tare – EL GHIBOR – Cel Atotputernic.

d. Parintele vesniciilor – AV AD – Iata doar cateva texte care ni-L prezinta asa: Ioan 1:3; Col. 1:6; Evrei 1:2e. Domn al pacii – SAR SALOHIM – Cel prefigurat de Solomon si de Melhisedec.

4. Lucrarea Lui v.7.„Eu pentru aceasta am venitt in lume” ca sa fiu Imparat. In rugaciunea Domneasca, El ne-a invatat sa zicem: „Vie imparatia Ta”.Sa nu credeti vreodata ca ne-a lasat pe noi sa-i zidim Imparatia. El i-a zi lui Petru: EU voi zidi Biserica Mea”. Dincolo de toate stradaniile noastre trebuie sa fie intotdeauna initiativa Lui. Altfel zidim degeaba, in firea paminteasca.Uitati-va la felul de lucru din Bisericile crestine de astazi. Vai, de cite ori lucrarea este mai mult a noastra, decit a Lui! Zidim cu strategiile noastre, dar nu tinem cont de strategia Lui. Ne intereseaza mai mult cladirile, formatiile muzicale, numarul de ascultatori si diplomele celor ce predica. Din cauza aceasta obtinem rezultatele noastre, nu rezultatele Lui. Din motivatii firesti si cu metode si mijloace firesti, umplem cladirile adunarilor cu multimi de oameni „firesti”.
O, de-am sti sa-L chemam mai mult pe El la lucru si sa-L lasam pe El sa ne foloseasca asa cum vrea El, cu dragostea Lui de oameni, cu chemarea Lui la neprihanire, cu invazia sfinteniei si cu roadele binecuvantate ale Duhului Sau!

5. Rivna Lui. v.7„Iata ce va face rivna Domnului ostirilor”. Daca cineva poate face ceva in universul acesta, atunci Dumnezeu poate! Este minunat sa stim ca El este la lucru. „Ma duc sa va pregatesc un loc” etc. Cine stie ce ne va mai darui Dumnezeu prin Christos?

Incheiere: „Darul Sau nespus de mare”, este o expresie cum nu se poate mai nimerita pentru ziua nasterii Domnului. Deschide-ti inima sa primesti darul trimis de Creatorul lumii.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s