Daruri pentru Noul Nascut

Nasterea Domnului este o sarbatoare a darurilor.
Iata cateva predici despre „daruri”

1. Daruri pentru Noul Nascut

Text: Mat. 2:1-12

Introducere: Multa lume are falsa impresie ca Dumnezeu este „costisitor”, ca El vine ca sa ne fure toate bucuriile si placerile vietii. Multora li se pare ca Dumnezeu le cere prea mult. Asa sa fie? Ce vrea Pruncul nascut in iesle de la noi? De ce a venit El?

1. Da-i grijile si ingrijorarile tale (1 Petru 5:5)

Dumnezeu ne-a privit de la inaltimea cerului si ne-a vazut tristi si preocupati cu problemele noastre. In bunatatea Sa, El ni L-a trimis pe Dumnul Isus ca sa ne scape de aceasta presiune a vietii.

2. Da-i pacatele tale (Isaia 53: 4-6; Evrei 9:26; etc.)

Sursa tuturor problemelor noastre este pacatul, instrainarea noastra de Dumnezeu si trairea dupa capul nostru. Am ajuns robi ai poftelor nesabuite si victime ale propriilor noastre capricii. Diavolul nu ne-a adus fericirea, ci auto-distrugerea.Da-i pruncului nascut in iesle pacatele tale. Despovareaza-te si lasa-te vindecat de El.

3. Da-i inima ta (Ezech. 11:19; 36:26)

Singurul motiv pentru care Dumnezeu vrea sa-i dai inima ta este faptul ca ai o inima bolnava. Dumnezeu vrea sa faca un transplant de inima: „Fiule, da-mi inima ta … Nefericirea ta este izvorata din conditia precara a inimii tale. Avem inimi impietrite, bolnave. Nu mai santem sensibili la Dumnezeu si la lucrurile cu adevarat valoroase si vesnice. Ne entuziasmam pentru fleacuri si ramanem nesimtitori la intentiile si planurile lui Dumnezeu cu noi si cu lumea.Incheiere: ti se pare Dumnezeu „costisitor”. Mai fati inca o data socoteala. El a venit ca sa-ti ia problemele, pacatele si inima ne aducatoare de fericire. In locul acestora, Dumnezeu iti ofera prin Cel nascut in iesle: pace, neprihanire si bucurie in Duhul Sfant. Primeste darul lui Dumnezeu!

2. Daruri pentru Noul Nascut (II)

Text: Luca 1:26-38

Introducere:

1. Da-i planurile si visurile tale.

MARIA si IOSIF erau logoditi si aveau minunate palnuri de viitor. Dumnezeu a „dat buzna” in viata lor si le-a oferit alceva. Acceptarea voieie lui Dumnezeu a insemnat renuntare la planurile si visurile lor.la prima vedere asa ceva pare dureros si devastator. Poate chiar asa si este. Dumnezeu nu ramane insa dator.Un proverb spune ca la fundul fiecarui pahar de bere al lumii gusti drojdia amara, dar la fundul fiecarui pahar de pelin dat de Domnul se gasaeste intotdeauna miere.Noi nu ne putem inchipui inca slava si cinstea Mariei in timp si eternitate. O vom vedea in curand!

@ Toti oamenii folositi de Dumnezeu au avut un moment al „frangerii”. Profeti si Judecatori, misionari, pastori si evanghelisti au trebuit sa „renunte” la ei, ca sa se dea Domnului. Rasplata lor va fi mare!Traim vremuri in care oamenilor, pana si crestinilor din Biserici le este frica sa se dea Domnului in intregime. De aceea si lucrarea Domnului este asa cum este. Moodt spunea ca lumea nu a vazut inca ce poate face Dumnezeu cu un om care i se da Lui in intregime!

2. Da-i „putinul” pe care-l ai.

HANGIUL i-a dat Domnului un loc umil in iesle, si Dumnezeu l-a bagat in istorie.

@ Moastele din Egipt au fost rasplatite de Dumnezeu pentru „putin” (Exod 1:21)

@ Sutasul n-a fost nici el uitat (Luca 7:5)

@ Un copilas i-a dat Domnului cateva piini si citiva pesti.

3. Da-i atentia, timpul, oboseala si inchinarea ta.

MAGII au facut aceasta si au descoperit Pruncul si mantuirea.

Incheiere: Tu ce-i dai Noului Nascut?

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s