Ce-nvatam de la pastori?

Geabou Pascu

Ciobanii,Pastorii dela Betleem cu ocazia Sfintelor sarbatori ne invata cel putin doua lucruri obligatorii in slujirea ca pastori a turmei lui Hristos (Luca 2:8.):

I. Ei „stateau afara in cimp…” Luca 2:8 a.
Multi pastori, azi au ales sa stea : nu cu turma,nu in mijlocul ei,ci departe de turma , deobicei la oras,cautind comfortul personal in defavoarea turmei imprastiate prin catune si sate….
Cei de atunci, erau oameni simplii, iubeau turma si se identifica cu ia.
Ei au facut exact ca si Marele nostru Pastor, care, parasind „comfortul” ceresc a venit la noi, S-a facut ca noi in toate privintele, S-a nascut in saracia unui grajd, si in noi, ca sa ne fie un adevarat Mare pastor si preot care… cind a privit gloatele I s-a umplut sufletul de mila,vazindu-le necajite si risipite…..fara pastor.
Cum isi vede El acum oile ?

II. Ei „faceau de straja noaptea imprejurul turmei lor.” Luca 2:8 b.
Ei ,faceau slujba de „episcopi ciobani” supraveghind turma ca sa nu fie pradata, ca nu cumva”Hotul” sa patrunda in mijlocul ei sa fure, sa junghie si sa prapadeasca oile ,oitele sau mieluseii. Ei faceau de straja imprejurul turmei, le dadea ocol fiindca era cu ele ,nu departe de ele.
Ne-ar sta bine, am face bucurie Marelui Pastor,Propietarului turmei,daca si noi am fi de straja ,am fi preocupati de nevoile oilor mai mult decit de nevoile noastre.
Nu cumva „Hotul” a patruns in turma si pradeaza fara sa-i pese intr-o parte si in alta ?
Meditind la interesul pe care Dumnezeu il are fata de poporul lui,fata de turma pasunei Lui ,(Ezechiel 34:1-10) ,cred ca este bine si este momentul potrivit ca la aceasta Sfinta Sarbatoare sa invatam si noi dela acei Ciobani cum se face slujba de episcopi si apoi sa punem in practica 1 Petru 5:1-4.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s