Cintecul de lebada

Text: Ioan 17:1-26

Introducere: In schita Evangheliei lui Ioan, rugaciunea aceasta ocupa un loc specific, ea este ultima dinaintea crucificarii. Frumusetea si valoarea acestei rugaciuni sunt unice:

(I.) Un Fiu vorbeste cu Tatal Sau
Este un privilegiu sa poti trage cu urechea la ceea ce vorbesc ‘ntre ei „mai marii lumii acesteia”. De data aceasta insa, avem privilegiul extraordinar sa auzim cum vorbesc intre ele doua persoane ale Sfintei Treimi: Fiul si cu Tatal. Lucrul acesta este rar chiar si in Evanghelii. Remarcati duiosia situatiei, dorul Fiului dupa casa parinteasca, nerabdarea de a parasi lumea pacatului si de a se intoarce in atmosfera slavei, etc.

(II.) Un invatator mijloceste pentru ucenicii Sai
Grija aceasta a invatatorului nu a incetat sa se manifeste. Aceleasi lucruri le vrea El si pentru noi astazi: paza, sfintire, unitate, etc.

(III.) Fiul cel mare mijloceste pentru fratii Lui.
La evrei, fiul cel mare mostenea totul, odata cu dreptul de intai nascut. Priviti-L pe Isus cum vrea sa imparta cu noi tot ce are de la Tatal. Extraordinar!

Incheiere: O analiza a unei rugaciuni inseamnat o incursiune in interiorul unui suflet. Ce mare este Domnul Isus. Ce extraordinar caracter si ce uriasa personalitate! Un asa Mantuitor ne trebuie!

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s