Cerintele dragostei

I. Trebuie dobandita

Dragostea este sfanta,este Dumnezeu si cine nu cunoaste pe Dumnezeu nu cunoaste nici iubirea.Ochiul orbit de patimi si urechea intinata,inima pacatoasa,nu vor putea niciodata sa surprinda frumusetea,beatitudinea adevaratei iubiri si adevarata ei insemnatate nu va putea fi inteleasa vreodata de un om cu inima necurata.Ea se dobandeste doar atunci cand omul il cunoaste pe Hristos,pentru ca daca Dumnezeu nu deschide inima,omul nu poate prin fortele sale proprii sa dobandeasca vreodata o valoare asa de mare. Dragostea este o valoare pe care Dumnezeu a investit-o in noi,de aceea ea trebuie cautata in strafundul fiintei noastre. Cu siguranta,daca Il avem pe Hristos prin Duhul,nu ne va lua prea mult timp sa o gasim.In minunata Lui Intelepciune si Iubire,Dumnezeu a implantat “o samanta a iubirii” in inima noastra,careia trebuie sa-i permitem sa incolteasca,sa dea muguri,sa infloreasca si sa se dezvolte aducand rod prin Duhul Sfant. Acest rod trebuie sa-l oferim celor din jur.

1 Timotei 6:11 si cauta neprihanirea, evlavia, credinta, dragostea, rabdarea, blandetea.

II. Trebuie deprinsa

Deprinderea inseamna uzanţă, obicei, practică.Ea se obtine prin invatare si iti faciliteaza actiunile.Staruinta in dragoste este o stare permanenta in care omul trebuie sa doreasca sa invete,sa se sileasca sa daruiasca iubire celor din jur. Ea este o stare din care nu iesi si intri cum si cand vrei. Ea nu presupune posibilitatea de a “nu putea” sa iubesti pe cineva. Dragostea este in inima noastra daca in pieptul nostru am facut vreodata loc sa bata inima lui Isus. Manifestarea ei depinde de vointa noastra. Dragostea este un act al vointei.

Evrei 13:1 Staruiti in dragostea frateasca.

III. Trebuie declarata

“Daca ai un cuvant de iubire,sa nu-l ascunzi in inima,

Ci rupe-l ca o creanga de fori,amarelor dureri s-aduca lecuire!”

“Caci daca nu-ti exprimi iubirea,il frustrezi pe cel ce-l pretuiesti,iar tu ramai dator omenirii,ca un Bach care nu si-a scris opera pe note!”

1.Dumnezeu Isi declara dragostea fata de noi

Isaia 43:4 De aceea, pentru ca ai pret in ochii Mei, pentru ca esti pretuit si te iubesc, dau oameni pentru tine, si popoare pentru viata ta.

2.Omul declara dragostea pentru Dumnezeu(trebuie!)

Psalmi 18:1 Te iubesc din inima, Doamne, taria mea!

3.Oamenii trebuie sa-si declare dragostea unii pentru altii

Filipeni 1:8 Caci martor imi este Dumnezeu ca va iubesc pe toti cu o dragoste nespusa in Isus Hristos.

In toate cele 3 cazuri putem observa adresarea directa,ceea ce demonstraza necesitatea unei declaratii,transpunerea in cuvinte a sentimentelor: Proverbe 18:4 Cuvintele gurii unui om sunt ca niste ape adanci; Proverbe 16:24 Cuvintele prietenoase sunt ca un fagur de miere, dulci pentru suflet, si sanatoase pentru oase.

IV. Trebuie demonstrata

Dumnezeu si-a aratat dragostea fata de noi,si inca o arata necontenit. Acelasi lucru il avem si noi de facut. Dragostea consta atat in fapte mari cat si in fapte mici,aparent neinsemnate. Uneori sacrificiul inseamna a suporta cuvinte de mahnire si a intoarce si celalalt obraz. Dragostea poate merge pana la jertfirea vietii,dar de multe ori a-ti da viata pentru aproapele tau inseamna a renunta la tine insuti. Performanta pe care o reuseste Dumnezeu in iubirea Lui este ca ne iubeste pe fiecare de parca n-am exista decat noi in toata lumea. Jertfa Domnului Isus a fost una si benefica pentru fiecare in parte.

1 Ioan 4:9 Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s-a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimis in lume pe singurul Sau Fiu, ca noi sa traim prin El.

V. Trebuie dezvoltata

Iubirea este singurul lucru care poate fi impartit la infinit fara sa se micsoreze.Uneori ni se intampla sa oferim la nesfarsit si sa nu primim nimic in schimb. Atunci ne simtim “seci pe dinauntru”,simtim ca nu mai avem de unde sa dam mai mult. De fapt cine ne alimenteaza zilnic cu iubire? Dumnezeu este Izvorul de Iubire nesecata,este Sursa nesfarsita de iubire. Daca ramanem in El,niciodata nu vom duce lipsa de resurse,ci dragostea noastra va creste.

“Izvoarele izvorasc apa chiar daca nu inseteaza nimeni in preajma lor.”

“Dati si vi se va da. Fantanile mult folosite dau apa multa.”

2 Tesaloniceni 1:3 Trebuie sa multumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, fratilor, cum se si cuvine, pentru ca credinta voastra merge mereu crescand, si dragostea fiecaruia din voi toti fata de ceilalti se mareste tot mai mult.

VI. Trebuie daruita

Iubirea trebuie oferita,nu pastrata. Ceeea ce ne determina sa pastram ceva doar pentru noi este egoismul si in niciun caz dragostea. Dragostea fata de nev oile celor din jur ne va determina sa dorim sa impartim cu ei ceea ce avem mai de prêt,adica Vestea Mantuirii proclamata de Evanghelie. Uneori suntem atat de egoisti incat ne multumim sa stam intre 4 pereti ai unei biserici locale si sa ne bucuram singuri de ceea ce Domnul ne-a dat. De fapt Domnul ne-a poruncit sa mergem in toata lumea si sa vestim Evanghelia celor nemantuiti pentru ca multi altii sa se poata bucura impreuna cu noi.

Dragostea care o daruim mai departe este singura care o pastram pentru noi.”. – Elbert Green Hubbard

“Cine umbla dupa iubire, n-o va gasi; cine-o da, o primeste inapoi.”

“Dragostea e ca si zambetul-niciodata nu are valoare daca nu o daruiesti.”

1 Tesaloniceni 2:8 Astfel, in dragostea noastra fierbinte pentru voi, eram gata sa va dam nu numai Evanghelia lui Dumnezeu, dar chiar si viata noastra, atat de scumpi ne ajunseserati.

Gianina

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s