Mesajul Invierii

Text: Matei 28:16-20

Introducere: Daca totul s-ar fi terminat fara inviere, viata ar avea astazi un alt sens. Exista un mesaj al invierii care traverseaza veacurile si chiama pe oameni la valori etice si spirituale vesnice.

(I.) Adevarul este mai tare decit minciuna.
Domnul Isus a venit ca Adevar sa ne aduca adevarurile din partea lui Dumnezeu (Ioan 1:14; 3:33; 8:24,45-46; 18:37-38). Oamenii l-au omorit pentru ca faptele lor erau rele, si, iubind pacatul, n-au vrut adevarul (Ioan 3:19-21). Oamenii au omorit adevarul, dar el n-a ramas in mormint, ci a inviat, dovedind ca este invincibil.  Lupta dintre adevar si minciuna continua si astazi (Matei 28:11-15). Cei de atunci au preferat sa spuna ca Hristos nu a inviat. S-au cheltuit bani pentru a raspindi aceasta minciuna. Noi stim insa astazi ca adevarul este mai tare decit minciuna.

(II.) Dragostea este mai tare decit ura.
Ura L-a aruncat pe Isus pe cruce si l-a coborit intr-un mormint. Dragostea a luat asupra ei si aceasta vinovatie si a ispasit-o, murind. A urmat apoi invierea glorioasa. Dragostea a iesit afara aducindu-ne vestea iertarii. Ura este vremelnica, dragostea este vesnica.

(III.) Binele este mai tare decit raul.
Toata viata Sa, Domnul Isus a facut bine. A fost ca un Miel in mijlocul lupilor. Desi stia ca are la dispozitie 12 legiuni de ingeri, El nu a vrut sa faca rau dusmanilor Sai. Raul a fost biruit prin bine. „Nu te lasa biruit de rau, ci biruieste raul prin bine”. Finalul va dovedi intotdeauna ca binele triumfa. „Cei blinzi vor mosteni pamintul”. Dumnezeu este de partea binelui, caci El este Bun.

(IV.) Viata este mai tare decit moartea.
„Cu moartea pe moarte calcind”. Ispasind pacatul, Domnul a distrus boldul mortii (1 Cor. 15:55-57). Firicelul de iarba va sparge intotdeauna asfaltul. Ghiocelul va ridica mereu capul deasupra zapezii. Invierea Lui este argumentul biruintei noastre finale.

Incheiere: Incheiere: Stai de partea adevarului, dragostei, binelui si vietii. Numai asa vei birui la urma.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s