Ce este viata?

Ce este viata?
26 02 2008
(Ce este viata? Note de Teodor  Popescu, transcrise de Serban Constantinescu )

Viata este pentru noi o minune, un mister.Intr-o dimineata, când pasarile cântasera pâna au tacut de oboseala, linistea a fost intrerupta de un pitigoi, care a intrebat: Ce e viata? Pasarile s-u speriat intai, dar, mai tarziu, o ciocarlie a raspuns: “Viata este o cântare”.  “Nu, ea este o lupta in intunerec” a spus o cârtita, care tocmai îsi scosese capul deasupra pamantului,  “Eu cred ca viata este o dezvoltare” a zis un boboc de trandafir, deschizandu-si petalele spre marea desfatare a unui fluture care a sarutat bobocul de trandafir si a strigat: “Viata este numai bucurie.”  –

“Numeste-o, mai de graba o vara scurta” a fost raspunsul unei muste, care tocmai bazaia pe acolo,  “Eu gasesc ca viata nu este altceva decat munca si osteneala” a zis o furnica, ce se trudea sa târasca un pai de cateva ori mai mare ca ea,  In clipa aceea, au cazut câteva picaturi de ploaie si au soptit deslusit: “Viata este un intreg sir de lacrimi”.

“Va inselati” a replicat vulturul, care zbura maiestos prin vazduh: “Viata este libertate si tarie.  Se inserase, si o vrabie le-a propus tuturor sa mearga la culcare, pentru o bine meritata odihnå.  Atunci a inceput sa adie vantul de seara, care soptea printre varfurile pomilor  “Viata este numai un vis.”  Peste tot se coborîse linistea, se mijeau zorii, cand intr-o odaita de studiu, un savant stingea veioza. Facand asta a scos din pieptul lui un suspin: “Viata este o scoala continua. Invatam, invatam mereu,”

Afara, se auzeau vorbind cativa tineri: se intorceau dupa o noapte de petrecere si unul dintre ei a scos un geamat tare: “Viata este o dorinta neimplinita!”  Apoi, vantul de dimineata sopti si el: “Viata este un vesnic mister”.

Cunosc insa un om, mai mare decat multi din cei ale caror nume lumineaza in paginile Scripturilor Sfinte. In luptele acestei vieti, in activitate fara ragaz, calatorind din loc in loc si in final aruncat in temnita si matirizat pentru credinta lui. El a strigat in Epistola catre Filipeni  1:21  “Pentru mine a trai este Cristos!”  Cu alte cuvinte: Viata este Cristos!

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s