Risipa de mir

(Emanuel Buliga)

Marcu 14:1-9

Oare de ce a spus Domnul Isus: oriunde va fi propovaduita Evanghelia se va spune si ce a facut femeia aceasta?

(Aceasta predica a fost rostita la noi in adunare in aceiasi zi in care ne-a venit o scrisoare de la Timisoara, prin care eram informati ca partea platita de romani pentru evanghelizarea din iulie 2008 de la Timisoara (10% din total) era aproximativ $200.000. Prima noastra reactie a fost ca si reactia ucenicilor din textul lui Marcu: cu atata banet s-ar fiputu da de mancare la saracii din Timisoara sau s-ar fi putut caldi o catedrala …).

Femeia a adus un vas de parfum scump (300 de dinari este salariul pe aproximativ un an de munca). L-a „spart”, caci era sigilat ca sa nu se evapore mirul, si l-a turnat asupra trupului Domnului Isus. Lasand la o parte locul acestei femei in pregatirile pentru inmormantarea Lui, cred ca putem face o paralela intre vestirea Evangheliei si gestul femeii.

I. Si gestul femeii si vestirea Evangheliei par la prima vedere o „risipa”.
Ganditi-va la cat se sheltuieste cu o evanghelizare pe stadion! oare nu s-ar putea folosi toti banii aceia pentru saraci? oare nu s-ar putea ridica o catedrala cu ei?
Adevarul este ca si daca nu s-ar fi cheltuit „pentru Domnul”, banii aceia tot ar fi intrat in circuitul comercial. Cu el s-ar fi putut cumpara niste cercei sau niste camasi, niste alimente, o bicicleta, o calatorie de placere, etc. Si mirul de nard ar fi sfarsit-o „cheltuit” pe trupul unor domnisoare sau doamne de atunci.

II. Si gestul femeii si vestirea Evangheliei sunt neintelese si criticate, pana si de cei aflati in anutarjul Domnului Isus.

Diavolul nu-i critica pe cei care nu fac nimic pentru Isus!

III. Si gestul femeii si vestirea Evangheliei par fara rezultate, dar nu-si vor pierde „pomenirea”.

Incheiere: care este ultimul „lucru frumos” pe care l-ai facut pentru Domnul isus? care a fost ultima ta „risipa” pentru El? Cand este ultima oara cand ai facut „ce ai putut”? Astazi multi stau departe si sunt zgarciti. Ei nu dau nimic pentru „trupul” lui isus. va veni o zi in care-L vor vedea in slava Sa eterna si atunci vor fi gata sa-i dea tot ce au, dar va fi … prea tarziu. Cine nu o face acum, „mai dinainte” (v.8), n-o va mai putea face niciodata.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s