Dragostea lui Christos care intrece orice pricepere

“Sa puteti pricepe, impreuna cu toti sfintii, care este larginea, lungimea, adancimea si inalltimea si sa cunoasteti dragostea lui Cristos,  care intrece orice pricepere. (Efeseni 3:18-19).

I. Largimea spune despre mare capacitate de cuprindere a dragostei lui Cristos: ea ii cuprinde pe toti oamenii, fara distinctie, dar nu fara exceptie.

II. Lungimea spune despre intinderea in timp a dragostei lui Cristos: cei salvati prin Cristos sunt alesi inainte de intemeierea lumii si sunt in dragostea Lui. in timp si in vesniciie, inclusiv in vesniciile vesniciilor viitoare, caci mantuirea in Cristos este vesnica.

III. Adancimea spune despre fundul prapastiei pierzarii in care eram cufundati. unde ne-a gasit Mantuitorul Cristos si de unde ne-a ridicat prin harul lui Dumnezeu
Inaltimea spune despre locul inalt din care a tasinit iuburea divina, din inima Dumnezeului inaltat de-asupra cerurilor cerurilor, si despre susul suprem unde ne duce mantuirea prin Domnul Isus, in cerul Cristosului inaltat in glorie.

Serban Constantinescu 12 06 08

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s