Trei afirmatii categorice

Luca 4:16-30

Introducere: Uneori realitatile vorbesc mai tare decat vorbele, trebuie numai sa ai ochi si sa vezi! Iata tre adevaruri clare din aceasta intamplare petrecuta in Nazaret.

1. Nu exista coincidente!
I-au dat sa citeasca cartea, dupa traditia citirii la rand din sinagoga, si „s-a intamplat” ca tocmai pasajul acesta din Isaia sa fie partea din sabatula acela!
De fapt, Domnul Isus a stiut ca nimic nu este la intamplare, ci ca totul face parte dintr-un plan minutios si prestabilit. Vezi intamplarea cu magarusul, vezi cuvintele „pietrele vor striga”, vezi semnul pentru identificarea locului in care sa-I pregateasca pastele, vezi „ceasul” despre care vorbeste in cateva locuri evanghelistul Ioan.

2. Nu exista condamnare … pentru cei ce-L primesc pe Isus!
Spre mirarea tuturor, Isus se opreste din citit la mijlocul frazei, refuzand sa citeasca si expreisa ” … si o zi de razbunare a Dumnezeului nostru” din Isaia 61:2. Nu este de mirare ca „toti  cei ce erau in Sinagoga aveau privirile indreptate spre El” (Luca 4:20).

„Astazi s-au implinit cuvintele acestea din Scriptura, pe care le-ati auzit” (Luca 4:21) este un altfel de a spune: „Decamdata, pana aici! N-a venit vremea lui „mai departe”.
Prima venire a Domnului Isus a inaugurat o perioada de har pentru omenire. „Oricine va chema Numele Domnului va fi mantuit!”
Ce situatie de exceptie! Ce sansa extraordinara!

3. Nu exista scuze!
Continuarea pasajului ne arata trecerea de la uimire si admiratie, la porniri ucigase.
Motivatia indignarii lor a fost ca-L cunosteau, ca stiau familia Lui, etc. Din cuvintele Domnului Isus reiese clar ca astfel de scuze nu stau in picioare. Nimeni, de fapt, nu are scuze sa nu primeasca mantuirea si harul adus de Christos. Si totusi, multi o fac! Spre paguba lor si spre pierzarea lor vesnica!

Incheiere: Cum stai tu in fata acestor adevaruri?

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s