El va fi pacea noastra!

(DB)
Text: Mica 5:1-5a

Introducere: Dupa ce a descris mania lui Dumnezeu impotriva poporului pervertit in cvapitolele 1 si 2, Mica subliniaza in Capitolele 3-5 mania lui Dumnezeu impotriva conducatorilor corupti.

Cartea se incheie cu doua capitole de mangaieri (6 si 7) in care ni se spune ca Dumnezeu este drept, dar are si o mare dragoste pentru ai Sai. Fiind imutabil in aceasta dragoste, Dumnezeu va rascumpara pana la urma Israelul: „El va avea iarasi mila de noi, va calca in picioare nelegiuirile noastrre, si vei arunca in fundul marii toate pacatele lor. Vei da cu crednciosie lui Iacov, si vei tinea cu indurare fata de Avraam, ce ai jurat parintilor nostri in zilele de odinioara.” (Mica 7:19-20)

Nu este de mirare ca intr-un pasaj profetic care vorbeste despre venirea lui Mesia, Mica face aceasta mangaietoare promisiune:
„El se va inalta
si va carmui cu puterea Domnului
si cu maretia numelui Domnului, Dumnezeului Sau:
vor locui linistiti,
caci El va fi proslavit pana la marginile pamantului.
EL VA FI PACEA NOASTRA!” (Mica 5:4-5a)

Ce te priveste pe tine acest subiect ? Astazi sarbatoresti impreuna cu noi Nasterea lui Isus Christos in staulul din Betleem. Cel nascut in ieslea Iudeii a venit si pentru tine. El poate pune capat starilor de conflict si de infrigurare care bantuiesc lumea sufletului tau. Aceasta este misiunea vietii Lui. Dumnezeu L-a trimis cu un scop precis: „El va fi pacea voastra!”

Lucrul acesta este repetat si subliniat in alte pasaje ale Bibliei.

Ni se spune despre un om batran din Ierusalim, numit Simeon, care a capatat pacea prin Isus Christos: „Cand Maria si Iosif au adus pruncul Isus la Templu, dupa datina iudeilor, acest om l-a luat pe Isus in brate si a exclamat:
„Acum, slobozeste in pace pe robul Tau, Stapane, dupa cuvantul Tau. Caci au vazut ochii mei mantuirea ta, pe care ai pregatit-o sa fie inaintea tuturor popoarelor, lumina care sa lumineze neamurile si slava poporului Tau, Israel” (Luca 2:29-32).

Si tu ai nevoie de mantuirea aceasta care-ti poate da pace prin Isus Christos.
Cand S-a apropiat de departe de Ierusalim, la debutul saptamanii in care avea sa fie prins si rastingnit pentru pacatele noastre,  Isus Christos  a plans pentru cetate si pentru refuzul ei de a accepta oferta Lui de pace:

„Daca ai fi cunoscut si tu, macar in aceasta zi, lucrurile care puteau sa-ti dea pacea! Dar acum ele sunt ascunse de ochii tai. Vor veni peste tine zile cand vrajmasii tai te vor inconjura cu santuri, te vor impresura si te vor strange din toate partile: te vor face una cu pamantul, pe tine si pe copiii din mijlocul tau; si nu vor lasa in tine piatra pe piatra, pentru ca n-ai cunoscut vremea cand ai fost cercetata” (Luca 19:41-44).

Jertfa de la Golgota a insemnat incununarea eforturilor lui Christos de a ne aduce pacea de la Dumnezeu. Iata ce ne scrie apostolul Pavel:

„Caci El este pacea noastra, care din doi a facut unul, si a surpat zidul de la mijloc care-i despartea, si, in trupul Lui, a inlaturat vrajmasia dintre ei, Legea poruncilor, in oranduielile ei, ca sa faca pe cei doi sa fie in El insusi un singur om nou, facand astfel pace; si a impacat pe cei doi cu Dumnezeu intr-un singur trup, prin cruce, prin care a nimicit vrajmasia. El a venit astfel sa aduca vestea buna a pacii voua care erati departe si pace celor ce erau aproape. Caci prin El si unii si altii avem intrare la Tatal, intr-un Duh” (Efeseni 2:14-18).

Dupa patima Lui si dupa invierea Sa glorioasa, Isus Christos a revenit la ucenici cu un nou salut, pe care noi l-am perpetuat apoi de-a lungul veacurilor. Ati remarcat ca daca intrati la noi in Biserica, ne salutam unii pe altii cu cuvantul: „Pace” Aceasta vine de la ceea ce a facut Domnul Isus dupa inviere cand a instituit pentru noi intrarea intr-un climat si o stare de „PACE”:

„In seara aceleiasi zile, cea dintai a saptamanii, pe cand usile locului unde erau adunati erau incuiate, de frica iudeilor, a venit Isus, a statut in mijlocul lor si le-a zis: Pace voua! Si dupa ce a zis aceste vorbe, le-a aratat mainile si coasta Sa. Unecinii s-au bucurat, cand au vazut pe Domnul. Isus le-a zis din nou: „Pace voua! Cum M-a trimis pe Mine Tatal, asa va trimit si Eu pe voi” (Ioan 20:19-21).
De ce vorbeste Isus Christos atata despre pace ? Pentru ca …

1. Tu ai nevoie de pace in inima ta!
Traiesti intr-o lume a conflictelor interioare. Mai ales dupa atacul terorist asupra Americii din 11 Septembrie 2001, consumul de tranchilizante a crescut extraordinar de mult, divedind ca si tu si ceilalti din jurul tau traiti panica fricii si incertitudinea unui viitor nesigur.

Astfel de accese de panica si frica nu sunt rare si nu trebuie sa fie intotdeauna motivate rational din exterior. Exista o frica remanenta care caracterizeaza conditia inimilor noastre in mod permanent.

* O femeie traia o astfel de frica instinctiva si irationala. Ea nu se cobora niciodata din camera ei de dormit ca sa mearca noaptea in camera de zi de la parter. Sotul ei ajunsese exasperat dupa o viata traita cu o astfel de femeie ! Cand, in sfarsit, a venit si in casa lor un hot noaptea, sotul s-a coborat in sufragerie si a exclamat spre surprinderea intrusului: „Slava Domnului ca ai venit! Te rog nu pleca! NU fugi! Sotia mea te asteapta de aproape douazeci de ani! Asteapta-ma s-o aduc si pe ea sa te vada!”

Ca si aceasta femeie, si tu ai nevoie de pace in inima ta. Frica ta trebuie sa inceteze. Cum se va face aceasta? Se va face daca il vei primi pe Acela care „va fi Pacea Voastra!”

2. Tu ai nevoie de pace in familia ta !
Un mare scriitor rus, Dostoievs\i, a scris o nuvela cu titlul: „Suflete zbuciumate”. Acest titlu poate fi asezat deasupra jurnalului intim in multe din familiile de astazi. Conflictele noastre individuale, starea de neliniste si nemultumire din inima noastra duce inevitabil si iremediabil la o stare de conflic cu cei din jur, din  nefericire, chiar cu aceia pe care ii iubim cei mai mult, cei din familia noastra. Dumnezeu este aici ca sa-ti vorbeasca prin acest text din profetul Mica si sa-ti faca astazi aceasta extraordinara oferta: „El va fi pacea voastra!” Daca-L primesti in viata ta, El poate aduce familiei tale dimensiuni noi si stari de bucurii neexperimentate inca. Un astfel de convertit la Christos a exclamat o data: „Eu sunt astazi mai fericit in necazurile mele, decat eram altadata in bucuriile mele inconstiente !”

3. Tu ai nevoie de pace in lumea in care traiesti!
„Ieri, America si-a rechemat acasa trimisul ei special pentru tratativele de pace din Israel. Nici palestinienii si nici evreii n-au vrut sa primeasca medierea trimisului Americii. in alte parti, la Berlin si la Oslo, se tin tot felul de Conferinte de pace, dar pacea refuza cu incapatanare sa vina. Nu va fi pace pe pamant decat atunci cand aceste aceste Conferinte de pace se vor transforma in veritabile servicii divine de inchinare inaintea lui Isus, Printul pacii vestit de profetul Isaia si de contemporanul sau Mica. Numai El „va fi pacea voastra” !

Intr-o astfel de lume zbuciumata, tu ai nevoie de pacea pe care o poate aduce Christos in inimile tuturor celor ce se incred in lucrarea Sa minunata:
„V-am spus aceste lucruri ca sa aveti PACE in Mine. in lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea” (Ioan 16:33).

Tulburarea si necazurile lumii nu trebuie sa fie si tulburarea ta! Daca-L primesti azi in inima ta pe Christos ca Domn si Mantuitor personal, El iti va aduce in crederea in providenta absoluta a unui Dumnezeu care te iubeste si vegheaza ca tot ceea ce ti se intampla, fie el bine sau rau, sa fie intotdeauna spre binele si fericirea ta vesnica.

Incheiere: Vezi cat de important si de actual este  pentru tine si pentru mine acest pasaj din profetia lui Mica? in el ni se face o oferta formidabila. Daca o primim, vom putea ajunge la linistirea sufletelor noastre zbuciumate. Eu am primit aceasta oferta. Fa-o si tu astazi.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s