Imparatul de curand nascut

(DB)
Text: Luca 2: 1-12

Introducere: Exsita lucruri in care Dumnezeu are ultimul cuvant, niste „unchangebles” (data si locul nasterii, parintii, sexul, etc.). Acesta este unul din argumentele ca El este imparatul in creiatie si in universul in care am intrat.

I. El  A FOST imparat!
Doua texte sunt suficiente ca sa ne arate acest lucru:
Maleahi 1:14 – Dumnezeu se prezinta drept un „imparat mare”
Matei 5:35 ne spune ca Ierusalimul nu este nici al crestinilor, nici al arabilor, nici al evreilor, ci al marelui imparat! Exista un plan prestabilit care a prevazut ce se va intampla cu Ierusalimul. Cand va veni Domnul Isus, toti vor recunoaste ca Ierusalimul este al Lui!

* Academia regala de stiinte a Marii Britanii a fost intemeiata de oameni care au definit cercetarea stiintifica drept „incercarea de a gandi gandurile lui Dumnezeu” de a citi intelepciunea Lui in cartea naturii si de a aplica cele invatate pentru imbunatatirea vietii de fiecare zi. Dumnezeu este imparatul universului!

II. El VA FI imparat!
Doua texte sunt suficiente ca sa ne faca cunoscut acest lucru: Apocalipsa 17:14 si 19:16.

III. Dumnezeu trebuie SA FIE imparat si acum!
Acesta este un adevar care trebuie transformat dintr-o realitate obiectiva, intr-o traire existentiala.

Cititi cu atentie Evanghelia si veti vedea cati oameni n-au acceptat ca Isus sa fie imparat. De la nasterea lui in staulul Betleemului, ba Irod, ba preotii, ba romanii, L-au prigonit si L-au batjocorit pentru ca El a sustinut cu tarie ca s-a nascut si a venit in lume pentru ca este imparat si ca sa fie imparat!

Cititi capitolul 15 din Marcu (15:9, 12, 18,26) si veti vedea ca nu cei de astazi sunt primii care nu-L vor ca imparat al realitatii lor personale. Au fost milioane inaintea celor de azi si totul a inceput cu cei din generatia Sa.

Cititi atitudinea lui Pilat in aceasta problema, asa cum este ea descrisa in Ioan18:33-37.

Incheiere:  Ca Isus este imparat in providenta si planul lui Dumnezeu cu lumea este de-acum un adevar obiectiv incontestabil. Trecutul si viitorul il dovedesc cu prisosinta. Ce faci insa tu acuma, in prezentul hotararilor tale de azi ?
Uita-te la toti cei care n-au vrut sa-l primeasca de-a lungul istoriei … Unde sunt ei astazi? Ce se va alege si de tine daca refuzi sa-l primesti ca imparat trimis de Dumnezeu peste viata ta?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s