Nacut ca sa-ti fie sot!

Introducere: La intrebarea: : „De ce a venit Dumnezeu la noi sub forma unui prunc nou nascut?” se poate da si acest raspuns: „Ca sa intre in familia noastra si sa ne poata deveni „un sot” etern.
Sa ne explicam:

In relatiile cu Dumnezeu omenirea percepe de obicei doua posibilitati: una politico-administrativa si una juridica.

I. In varianta politico-administrativa, oamenii afla ca se nasc intr-o lume in care Suveran este Dumnezeu si, intr-o pornire Luciferica”, se rascoala impotriva acestui Suveran, alegand sa traiasca idupa pofta iunimii” intr-o imaginara independenta. Cu acest aspect politico-administrativ se ocupa psalum 2. El ne descrie starea de impotrivire a umanitatii fata de perceputa idominatie divina”:
„Pentru ce se intarita nemultumirile, si pentru ce cugeta popoarele lucruri deserte? Imparatii pamantului se rascoala, si domnitorii se sfatuiesc impreuna impotriva Domnului si impotriva Unsului Sau, zicand:
„Sa le rupem legaturile si sa scapam de lanturile lor!î (Ps. 2:1-3).

Toata aceasta vanzoleala a liderilor neamurilor este o caraghiosenie in ochii lui Dumnezeu. Iata ce spune mai departe psalmul:

„Cel ce sade in ceruri ride, Domnul Œsi bate joc de ei. Apoi, in mania Lui, le vorbeste, si-i ingrozeste cu urgia Sa, zicand: „Totus, Eu am uns pe Œmparatul Meu pe Sion, muntele Meu cel Sfant.” „Eu voi vesti Hotararea Lui” -zice Unsul.

„Domnul Mi-a zis: „Tu esti Fiul Meu! Astazi Te-am nascut. Cere-Mi, si-?i voi da neamurile de mostenire, si marginile pamantului in stapanire! Tu le vei zdrobi cu un toiag din fier, si le vei sfarima ca pe vasul unui olar.”
Acum, deci, imparati, purtati-va cu intelepciune! Luati invatatura, judecatorii pamantului! Slujiti Domnului cu frica, si bucurati-va, tremurand. Dati cinste Fiului, ca sa nu Se manie, si sa nu pieriti pe calea voastra, caci mania Lui este gata sa se aprinda! Ferice de toti citi se incred in El!
Intregul psalm este extraordinar in continutul lui trimitarian. Dumnezeu Tatal vorbeste despre Dumnezeu Fiul si-i avertizeaza pe locuitorii pamantului, indemandu-i sa-I dea cinste (literal: „Dati o sarutare Fiului”).
Fara nici o indoiala, perspectiva pe care o are Dumnezeu despre atitudinea generala a omenirii fata de Fiul Sau este corecta. Uitati-va cu bagare de seama in jur si o veti remarca si voi. Lumea de azi acdepta ideia de Dumnezeu, dar interzice pomenirea numelui lui Isus in locurile publice. Numele „Fiului” este o piatra de potignire, care divide oamenii. El este un subiect de controversa si va ramane pana la capat un subiect nedorit in pietele publice ale societatii.

Dumnezeu, la randul Sau, avertizeaza asupra pericolului de a te gasi printre impotrivitorii Fiului. IBagati de seama,” pare a spune El, „vedeti sa nu se manie! Eu va sfatuiesc sa va ganditi bine ce faceti. Nu va va fi bine daca-i treziti mania!”

II. Al doilea raport pe care-l percep oamenii in relatia cu Dumnezeu este unul juridic. Pusi in fata unui standard divin, confruntati cu un sistem etc asezat de Dumneze, omul are tendinta naturala sa se impotriveasca.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s