O decapitare cu mai multe victime

(DB)

Marcu 7:14-

Introducere: Este un text bogat din care se poate vorbi despre multe lucruri. Personajele sunt patru si fiecare dintre ele este un subiect de studiu. Din acest text se poate vorbi despre viata de familie, despre problema constiintei, despre circumstante si responsabilitate, despre porti deschise catre pacat si pierzare si despre ceea ce as vrea sa va vorbesc eu astazi: o decapitare cu victime multiple. “mi veti spune ca asa ceva este cu neputinta, cand se taie capul cuiva numai acela moare. Adevarul este insa ca la decapitarea lui Ioan Botezatorul au fost si alte victime in afara lui. Le putem lua pe rand:

I. Irod, spanzurat intre senzualitate si spiritualitate.
Gazduit vremelnic de fratele sau, s-a indragostit de nevasta lui si a luat-o de sotie. Oamenii au vazut ca nu este bine, dar nimeni n-a indraznit sa i se opuna. Mai marii Galileii, militari si civili au venit la ziua de nastere a domnitorului. Numai Ioan Botezatorul …
Acum, Irod era bantuit de fantome si chinuit de constiinta, crezand pana si in … invierea mortilor. El credea ca acest Isus este o reincarnare a lui … Ioan Botezatorul.
I

I. Salomee, frumusetea fatala care ucide.

III. Irodiana, nesatioasa nestapanita, femeia abuzurilor nelimitate si neingaduite, intriganta infasurata in valurile luxului de la palat.
Cand nu ne place mesajul, ucidem mesagerul!

Incheiere: Ioan a murit la nici 34 de ani. A trait de mic „in locuri pustii ….. A fi ispititi sa spunem ca lumina lui s-a stins inainte de vreme. El lumineaza insa si astazi, iar lumina lui merge mereu crescanda pana in dimineata marii invieri. El mort, dar traieste. Ei au trait, dar sunt morti, morti pentru totdeauna …
Cu cine vrei sa semeni tu?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s