Pastorul pastorilor

Luca 2:8-

Introducere: Fara nici o indoiala, printre toate predicile rostite de pastori la sarbatoarea nasterii Domnului exista si una … pentru pastori. Cei ce predica au ocazia sa auda si o predica rostita pentru ei.
Toti pastorii de azi pot si trebuie sa invete de la pastorii de atunci.

I. Singuratatea lor. „stateau afara in camp”

Departe de oras, departe de sat, departe de casa, departe de prietenia galagioasa a multimii, pastorii sunt oameni singurateci … datorita meseriei lor. La fel sunt si pastorii bisericilor.

II. Sacrificiul lor. „faceau de straja”
Noaptea nu se doarme, daca esti pastor! Sunt renuntari la lucruri normale pentru altii … La fel este si cu pastorii bisericilor.

III. Slujba lor. „faceau de straja”
Un pastor nu este doar o calauza spre „ape de odihna si paseni verzi”, ci si un paznic impotriva dusmanilor turmei. la fel si pastorii bisericilor.

IV. Privilegiul lor. „ingerul le-a zis”
Departe de glasul oamenilor, pastorii au avut privilegiul sa auda glasul cerului. La fel si pastorii bisericilor.

V. Curiozitatea lor „Haideti sa mergem si sa vedem ce ni s-a spus…”
As putea-o numi mai bine „ascultarea lor curioasa”. Toti pastorii bisericilor trebuie sa aiba aceasta caracteristica. Toti pastorii buni pe care i-am cunoscut au fost sau sunt persoane pline de curiozitate. Ei vor sa citeasca mai mult, sa mearga acolo unde altii nu merg, sa incerce ceea ce altii se tem sa incerce.

VI. Credinciosia lor „au istorisit ce lis e spusese”
Nimic mai mult, nimic mai putin, nimic adaugat de la ei. Pastorii au ramas in limitele mesajului incredintat. La fel si pastorii bisericilor.

VII. Bucuria lor galagioasa „s-au intors slavind pe Dumnezeu”
Toti cei din Betleem au auzit glasul si istorisirea lor. La fel si pastorii bisericilor. Este foarte greu sa faci un pastor sa taca!

Pe cand ma gandeam la acest simbolism: pastorii din Betleem, modelul pastorilor de astazi”, mi-a venit un gand care m-a facut sa vad un alt simbolism, mai inalt: „Pastorii de la Betleem ca simbol al Marelui Pastor”!

Intr-adevar, nascut ca sa ajunga Marele Pastor al oilor, Pastorul cel bun s-a nascut acolo unde era normal sa se nasca, in staul. imparatii se nasc la palat. Pastorii adevarati apar pe lume in preajma turmelor.
Simbolismul acesta i-a fost tare drag Domnului Isus, care l-a folosit de foarte multe ori in cuvantarile Sale. De fapt, toate elementele caracteristice pastorilor, amintite deja, se vad deslusit in viata Lui:

1. Singuratatea Lui „Ma veti lasa singur”
2. Sacrificiul Lui „isi da viata pentru oi”
3. Slujba Lui „am pazit pe aceia pe care Mi i-ai dat Tu”
4. Privilegiul Lui
5. Curiozitatea Lui
6. Credinciosia Lui „nu fac nimic de la Mine”
7. Bucuria Lui  „Pentru bucuria care-i era pusa inainte”

Va urez din toata inima o alinierea, nu numai cu viata pastorilor, ci cu viata Pastorului pastorilor. Dumnezeu sa va binecuvinteze de aceste sarbatori.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s