Când după un necaz vine … altul

Cand vin necazurile, ele nu vin in grupe de cercetasi, ci in „batalioane”, spunea Shakespeare in „Hamlet”. Toti am putut constata acest lucru. Necazurile au un mod ciudat de a veni unul dupa altul. Pentru o vreme totul pare normal si placut ca apoi, dintr-o data, intreaga lume sa se prabuseasca in jurul nostru. Nimeni nu intelege de ce necazurile sosesc toate deodata. Multi au incercat sa explice aceasta ciudatenie, dar dupa ce s-a spus totul, e un mister neelucidat.
Dar ca Dumnezeu nu se indeparteaza niciodata de noi, indiferent de multimea necazurilor pe care le infruntam nu e un mister. Emerson a fost cel care a spus: „Vremurile rele au o valoare stiintifica. Ele sunt ocazii pe care un bun elev cauta sa nu le piarda”. Dar cei mai multi dintre noi nu suntem elevi „buni”. Preferam o viata lipsita de probleme ca sa stapanim lectiile care insotesc calea umbrita a vietii. Dar trebuie sa invatam ca vremurile grele si stresante ne aduc aminte din nou cat de dependenti suntem de Dumnezeu. Cand lucrurile merg bine ne incredem in puterile noastre de a ne rezolva problemele personale. Atunci avem sentimentul ca ne putem rezolva singuri problemele. Dar cand problemele ne coplesesc si ne inconjoara de toate partile, increderea in noi insine dispare; atunci ni se aduce aminte intr-un mod dramatic cat de fragili suntem si ca trebuie sa strigam la Domnul  dupa ajutorul Sau. In asemenea momente incepem sa ne dam seama ca nu suntem atat de tari si atat de stapani pe noi pe cat am crezut ca suntem.
Merita sa faci aceasta descoperire. Ea produce in noi o umilinta care ne obliga sa ridicam bratele in rugaciune catre Domnul. Semnificatia dependentei de Dumnezeu este cel mai bine invatata nu pe drumul luminat de stele, ci pe cel umbrit de necazuri.

Versete biblice pentru meditatie

1. Primul lucru pe care sa-l faci cand esti in necazuri: Roaga-te!
1Timotei 2:8 Vreau dar ca bãrbatii sã se roage în orice loc, si sã ridice spre cer mâini curate, fãrã mânie si fãrã îndoieli.

2. Intelege scopul din spatele tuturor incercarilor

Iacov 1:2 Fratii mei, sã priviti ca o mare bucurie când treceti prin felurite încercãri,3 ca unii care stiti cã încercarea credintei voastre lucreazã rãbdare.4 Dar rãbdarea trebuie sã-si facã desãvârsit lucrarea, pentru ca sã fiti desãvârsiti, întregi, si sã nu duceti lipsã de nimic.

3. Stai aproape de Dumnezeu
Psalmi 57:1 Ai milã de mine, Dumnezeule, ai milã de mine! Cãci în Tine mi se încrede sufletul; la umbra aripilor Tale caut un loc de scãpare, pânã vor trece nenorocirile.

4. Dumnezeu ne va ajuta intotdeauna sa trecem prin necaz
Psalmi 34:17 Când strigã cei fãrã prihanã, Domnul aude, si-i scapã din toate necazurile lor.

5. De ce nu trebuie sa ne pierdem increderea in Dumnezeu
Psalmi 71:20 Ne-ai fãcut sã trecem prin multe necazuri si nenorociri; dar ne vei da iarãsi viata, ne vei scoate iarãsi din adâncurile pãmântului.

6. Adu-ti aminte de biruintele lui Dumnezeu din viata ta din trecut
Psalmi 77:11 Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã;12 da, mã voi gândi la toate lucrãrile Tale, si voi lua aminte la toate isprãvile Tale.

7. O promisiune ce nu va fi niciodata calcata
Psalmi 34:18 Domnul este aproape de cei cu inima înfrântã, si mântuieste pe cei cu duhul zdrobit.

8. Orice altceva poate esua, dar Dumnezeu – NICIODATA!
Psalmi 46:1 Dumnezeu este adãpostul si sprijinul nostru, un ajutor, care nu lipseste niciodatã în nevoi.2 De aceea nu ne temem, chiar dacã s-ar zgudui pãmântul, si s-ar clãtina muntii în inima mãrilor.

__._,_.___

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s