Un ajutor potrivit

Geneza 2
Introducerea: Cine poate fi un ajutor potrivit pentru un barbat? Intrebarea se pare curioasa, dar este justificata.

1. Un ajutor potrivit pentru cine?
Fiecare dintre noi avem „personalitati multiple” inauntrul nostru. Le „adunam” de-a lungul vietii fiind pe rand copil, adolescent, tanar si om in toata firea. Nicuna dintre ele nu „moare”, nu dispare. Din cand in cand, una dintre ele iese la suprafata si-l surprinde pe partenerul nsotru de viata.

De exemplu, sotul poate fi „copilaros” in momentele lui de „alintare”. Tot el se poate dovedi „aventuros” ca un adolescent cateodata.

Aceasta realitate complica foarte mult situatia sotiei. Pentru ca el insusi este cand copil, cand adolescent, cand om in toata firea, barbatul cauta in sotia lui din cand in cand o „mama., o „iubita”, o partenera sau chiar … o fica. Cand Dumnezeu i-a dat lui Adam un ajutor potricit, el i-a dat Evei o personalitate foarte eleastica, foarte mobila si foarte intuiitiva. Sotia trebuie sa-si dea seama „dintr-o privire, in ce ipostaza se afla sotul ei si sa se comporte ca atare.

2. Un ajutor potrivit pentru ce?
Exista oare delimitari clare in domeniile in care femeia ii este un ajutor sotului? Unii barbati cred ca sotia are voie sa intre doar in anumite sectoare ale trairii si activitatii lui. Dumnezeu a spus insa „un ajutor potrivit”, punct. Sotia este un ajutor potrivit pentru absolut topate preocuparile si pasiunile sotului ei. Dumnezeu a facut-o pe femeie sa fie „altfel” decat barbatul, pentru a-l putea complecta in toate lucrurile.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s