Adancul pacatoseniei cheama adancul milei…

(Marcel Saitis)

Daniel 4

Binecuvantat sa fie Domnul, care isi calauzeste turma cu dragoste si intelepciune. Am vazut lucrul acesta si duminica trecuta, cand, prin predica rostita de fratele Petrica Vrabioru, am fost cercetati si pusi in fata propriei analize a vietii.

Am meditat de-a lungul saptamanii la conditia lui Nebucadnetar (Daniel 4:27-34), imparatul Babilonului si la mare mila a lui Dumnezeu. Am constatat cu uimire ca Dumnezeu isi descopera Numele Sau – ,,Dumnezeu plin de indurare” oricarui om de pe fata pamantului si nu are favoriti. Oferta salvarii este universala si fiecare om are sansa de a se pocai si de a se intoarce de la pacatele lui. Dupa ce aproape a ras de pe harta popoarele peste care a trecut cu tavalugul armatei lui, dupa ce a nimicit orase, a omorat femei, copii, batrani, tineri, oameni de toate varstele, soarta lui ar fi trebuit sa fie in fundul iadului.

Dar…Dumnezeu nu are favoriti.  Pentru fiecare om pregateste un mesaj al intoarcerii. Omul trebuie doar sa ia aminte.

Ne-am revazut fiecare dintre noi pe drumul pocaintei lui Nebucadnetar: pacatos linistit, pacatos arogant, pacatos nenorocit si …pacatos iertat.

I. Pacatos linistit (Dan. 4:4) …cand pe planul firesc – sanatate, bunastare materiala, relational – bine, om cu popularitate, o fericire temporara.

II. Pacatos arongant (Dan. 4:29-30) – cand, privind in jurul nostru, avem impresia ca lumea noastra sta in picioare din cauza ca noi suntem centru si coloana ei de sprijin.

III. Pacatos nenorocit (Dan. 4:31-33)
– cand omul isi pierde carma vietii, fie datorita pacatului, fie datorita pedepsei lui Dumnezeu.

IV. Pacatos iertat (Dan. 4:34-37) – cand ridicam ochii spre cer si punem capat pacatelor noastre, acceptand jertfa inlocuitoare a Domnului Isus Hristos – solutia lui Dumnezeu pentru fericirea noastra.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s