Crestinii in conflict

1 Corinteni 9:20
O traducere  dintr-un mesaj by Charles R. Swindoll
As vrea sa ne fixam atentia astazi si sa invatam ceva din versetele din Romani capitolul 14. Citeste vesetul 19 incet si cu atentie. “Preaiubitilor nu va razbunati singuri; ci lasati sa se razbune minia lui Dumnezeu; caci este scris: “Razbunarea este a mea; Eu voi rasplati” zice Domnul”.

Pe baza acestei declaratii , considerati patru trepte de actiune.

1. Concentrativa in lucrurile care incurajeaza pacea si ajutati-va unii pe altii intr-o crestere continua. O tehnica care pe mine ma ajuta este aceea de a filtra gindirea mea raspunzind la 2 intrebari: a)prin atitudinea mea o sa intaresc pe cineva, o sa aduc vreun beneficiu sau o sa incurajez pacea? b). O sa produca ceea ce spun durere si o sa distruga spiritul cuiva  sau o sa ajute si o sa intareasca pe fratii si surorile mele? Hai sa ne fixam pe linia incurajarilor si a lucrurilor pozitive, afirmative.

2. Amintiti-va ca lovind in lucratori, loviti de fapt in lucrul Domnului. Nu darimati lucrul Domnului pentru interesele voastre personale. (versetul 20). Cind lupti impotriva lucratorilor care nu au cum sa iti raspunda in aceeasi masura datorita pozitiei care o au, este nedrept, suna a sabotaj. Este o batalie nedreapta, murdara. Bucurati-va de libertatea care o aveti cu discretie…si intelepciune.

3. Exercitativa anumite libertati numai cu cei cu care va puteti permite. Si repet: privat si personal. Ce altii nu stiu, nu-i poate darima. Asta nu este deceptie este doar o forma de a te stapinii cu intelepciune si este absolut necesara. Discretia nu este ipocrizie ci mai degraba in cazul asta reafirma dragostea.

4. Poti sa-ti stabilesti pozitia ta fata de o situatie dar nu te apuca sa judeci pe altii ca si cind tu ai fi Dumnezeu. Suna tare simplu si usor, dar este mai greu decit iti inchipui. Intii trebuie sa fi sigur ca stii despre ce vorbesti si ca ai dreptate  si abia atunci poti face vreo miscare. Cind le dai altora libertatea de a se judeca singuri abia atunci poti sa te concentrezi in ceea ce  vrea Dumnezeu de la tine in situatia respectiva. Si anumite probleme iti iau prea mult timp si energie…in numele dragostei fata de ceilalti…lasind trecutul in urma…concentrati-va pe ceea ce ne sta inainte.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s