Cand ,,fierul ” cade …!

Vasile Bonda

Text: 2  Imp. 6. 1 – 7

 Inca de la inceputul crestinismului  diavolul a reusit sa faca victime printre copiii Domnului , determinandu-i sa cada in apele pacatului . El continua s-o faca si azi . Ce trebuie sa faca ,,omul lui Dumnezeu ” in astfel de situatii ne invata ,,Scriptura ” de fata .

 1.  Trebuie sa fie cu ,,fiii proorocilor ” v.3-4

  Asa cum Elisei a fost prezent cu fiii proorocilor asa si omul lui Dumnezeu trebuie sa fie cu Biserica , in mijlocul lor , implicat in nevoile lor . Oamenii asteapta asta mai mult ca oricand  in situatii dificile . 

 2.  Trebuie sa stie clar ,,unde a cazut ”  v.6 a

 Prima intrebare a lui Elisei dupa ce i s-a spus ca a cazut fierul de la secure in apa a fost ,,Unde a cazut ? „.  Omul lui Dumnezeu trebuie sa aiba toate informatiile necesare despre persoana cazuta in apele pacatului ca sa poata lua o decizie corecta.

 3.  Trebuie sa foloseasca ,,bucata de lemn ” v. 6b

 Elisei a taiat o bucata de lemn si a aruncat-o in locul unde a cazut fierul . Omul lui Dumnezeu trebuie sa ia ,,crucea Domnului Isus ” si s-o arunce in acel loc . El trebuie sa-l aduca pe cel cazut la ,,sangele Domnului Isus ” nu la zidul blasfemiei ca sa arunce toti cu piatra in el .

 4. Trebuie sa spuna ,, ridica-l ! ”  v. 7

 Elisei a poruncit fiului de prooroc sa-l ridice el fierul cazut , ceea ce a si facut . Omul lui Dumnezeu trebuie sa apeleze la ceilalti credinciosi sa-l ridice si ei pe cel cazut . Asa cum atunci ,, a intins mana si l-a luat ” asa si azi credinciosii trebuie sa intinda mainile dragostei catre cel cazut si sa-l smulga din ghearele Satanei pt ,,ca sa nu lasam pe Satana sa aiba un castig de la noi ; caci  nu suntem in nestiinta  despre  planurile lui ” 2 Cor 2 .11

 Amin  ! 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s