Scopul Nasterii Domnului – Rick Warren

Multumim sorei Rodica Botan pentru traducere

THE PURPOSE OF CHRISTMAS
PARTEA INTII – Rick Warren
SCOPUL CRACIUNULUI

Craciunul este cea mai mare celebrare din lume, in fiecare an. Alte sarbatori au cite o singura zi dar Craciunul este sarbatorit cu o luna inainte…a douasprezecea parte a anului. In timpul sezonului de Craciun bilioane de oameni pun deoparte rutina lor normala ca sa-si decoreze casele, sa trimita felicitari de Craciun, sa cumpere cadouri, merg la partys de Craciun, merg la servicii bisericesti de Craciun, cinta cintece de Craciun, colinzi, se uita pa programe speciale de Craciun si calatoresc distante lungi ca sa-si petreaca aceasta sarbatoare cu familiile lor. Aspecte de Craciun si cintece de Craciun umplu aerul ce-l respiram peste tot in jurul nostru… Sint magazine si chiar unii oameni au profesii dedicate in exclusivitate acestei sarbatori, pentru pregatirea sarbatorii sau celebrarea ei. Cind vine Craciunul, nu o sa fi luat prin surprindere ca el este peste tot in jurul tau…nu poti sa-l eviti.

Daca stai sa te gindesti este absolut de neconceput ca aceasta nastere simpla a unui copil de taran, nascut cu 2000 de ani in urma in Orientul Mijlociu a cauzat atita comotie – nasterea lui inca produce trafic in ziua de astazi in New York sau Tokio sau Rio de Janeiro.

Poate nu ti-ai dat seama ca de cite ori te uiti la un calendar sau iti faci program pentru un lucru pe calendar, il folosestiintr-un fel pe Domnul Isus ca punct de referinta. Pentruca nasterea lui a impartit timpul in …BC(before the Lord) si AD(anno Domini, in the year of the Lord)…inainte de Christos si dupa Christos. Orice eveniment din istorie si orice eveniment in calendarul de astazi arata citi ani si cite zile sint de la nasterea Domnului Isus, de cind a aparut El pe pamint.

Chiar si ziua ta de nastere este datata in functie de ziua Lui de nastere.

In noaptea in care Domnul Isus Christos s-a nascut in Bethleem, un grup mic de pastori isi vedeau de tumele lor in tacere pe un cimp din apropiere. Uitindu-se sus inspre cer, nimic nu era deosebit de mii de alte nopti mai dinainte. Dar ceea ce era sa se intimple a transformat nu numai viata pastorilor dar bilioane de alte vieti. Lumea nu mai avea sa fie la fel. Dintr-o data o stea de o nespusa stralucire a aparut pe cer si l-a luminat prin stralucirea ei si un inger al Lui Dumnezeu a aparut si a inceput sa vorbeasca cu ei. Parea de necrezut ce se intimpla si ei sarmanii s-au speriat.

Biblia ne da povestea originala de Craciun Luca 2:8-14

Ingerul le-a spus ca Craciunul o sa le aduca o bucurie nemaipomenita pentru toti oamenii. Chiar? Pentru asa de multi oameni pregatirea de Craciun ajunge sa fie asa o inconvenienta si nu pare o sursa de fericire. Este mai degraba o sursa de stres. Se simt sub presiune nu simt placerea de Craciun. Este mai mult o datorie , nu o delectare. Mai degraba ai zice sa sufera Craciunul nu ca-l savureaza.

Poate sint unele motive pentru care nu te simti in largul tau sau esti singur sau esti depresat de Sezonul Craciunului. Poate nu-i chiar asa placut sa-ti petreci timpul cu unele rude …mai putin agreabile. Poate unele relatii sint inconfortabile si tensiuni exista in multe familii. Poate n-ai cu cine sa fi de Craciun. Craciunul s-ar putea sa-ti aminteasca de unele pierderi din viata, sau schimbari dureroase. Poate religia ta nu include Craciunul, sau poate n-ai nici o credinta si uitindu-te la altii cum celebreaza nu te face sa te simti bine. Poate esti extenuat si fara vlaga de multele evenimente ale anului care a trecut. Anul asta de Craciun trebuie sa stii ca Dumnezeu este interesat in mod personal de tine , cum te simti, si la fel si eu…de aceea am scris aceasta carte.

Nu conteaza trecutul tau, religia sau problemele sau circumstantele tale, Craciunul este cea mai buna veste pe care ai putea-o primii. Sub toate sunetele si semnele Craciunului atit de vizibile sint niste simple dar profunde adevaruri care pot transforma viata ta pentru mai bine; atit aici pe pamint cit si pentru totdeauna, in eternitate. In momentul asta nu exista nimic mai important pentru tine sa intelegi decit implicatiile Craciunului in viata ta.

Daca incetinesti doar pentru citeva minute, si iti faci timp sa citesti aceasta carte “The purpose of Christmas” (Motivul Craciunului), poti primi si te poti bucura de cel mai minunat dar de Craciun pe care l-ai avut vreodata. Este Darul Lui Dumnezeu pentru tine.

Darul Lui Dumnezeu pentru tine de acest Craciun are trei calitati care-l fac unic.

I. In primul rind este cel mai scump dar pe care l-ai primit vreodata. Nu se poate pretui. Isus a platit pentru el cu insasi viata Lui.

II. In al doilea rind este singurul dar pe care-l vei primi vreodata sa existe pentru vesnicie, pentru totdeauna.

III. In al treilea rind este un dar foarte practic – un dar pe care-l folosesti in fiecare zi pentru tot restul vietii tale. Esti interesat de acest dar?

Nu este intimplator ca citesti aceste rinduri. Dumnezeu ti-a planuit nasterea, si chiar inainte de a te fi nascut tu, stia si de acest moment , stia ca va veni. Este chiar posibil ca toata viata ta pina la punctul asta a fost o pregatire ca acum tu sa primesti darul asta fara de plata de la Dumnezeu.

In prima noapte de Craciun, ingerul a anuntat 3 motive pentru nasterea lui Isus: celebrare, salvare si impacare.

THE PURPOSE OF CHRISTMAS
PARTEA A DOUA – Rick Warren
SCOPUL CRACIUNULUI
Psalmul 118:24
“Aceasta este ziua, pe care a facut-o Domnul; sa ne bucuram si sa ne veselim in ea!”
Craciunul este un party. Si este chiar mai special decit atit, este un party pentru ziua onomastica, iar acestea exista ca sa fie celebrate. De aia spunem “Merry Christmas”, adica “Un Craciun fericit!”.

In mod ironic insa , la sarbatorile astea de Craciun, persoana pe care ar trebui sa o celebram este total ignorata. Nici macar nu este mentionat acolo numele Lui. Chiar daca Isus este motivul celebrarii de sezon, adesea este trecut cu vederea, sau doar mentionat in rindul altor personaje celebre cum este Rudolph, omul de zapada Frosty, Santa Claus, Grinch, elfs, si o lunga lista de caractere fictive.

In timp ce scriam cartea asta, am decis sa fac un studiu al celor ce fac cumparaturi de Craciun. Si m-am dus si am intrebat oamenii…”ce celebrati voi de Craciun?” Si cele mai multe raspunsuri n-au avut nimic de a face cu Isus. Iata citeva raspunsuri:
-Celebrez pentruca am trecut cu bine inca un an,
-Celebrez faptul ca sint acasa cu familia mea,
-Celebrez ca am primit o premie de Craciun,
-Celebrez pentruca fiul meu este acasa din Iraq,
-Celebrez pentruca candidatul pentru care am votat a fost ales,
-Celebrez ca am terminat cu cumparaturile,
-Nu celebrez nimic…doar incerc sa supravietuiesc…

Pregatirea de Craciun poate sa fie multa munca, mai ales pentru mame. Cu atita presiune ca sa cumpere cadouri, sa trimita felicitari, sa decoreze casele, sa atirne lumini, sa mearga la partyes, si sa curete la sfirsit, ramine mult prea putin timp ca sa celebreze adevarata insemnatate a Carciunului.

Primul motiv al Craciunului este acela de a celebra.
Am inteles asta din ceea ce a spus ingerul cind a aparut prima data pastorilor in Cimpia Bethleemului. Dumnezeu ne-a trimis o solie minunata care este cauza bucuriei noastre, a celebrarii, a acestui party…

Luca 2:10
“Nu va temeti caci va aduc o veste buna,care va fi o mare bucurie pentru tot norodul.”
Vestea cea buna de la Craciun merita sa fie celebrata pentru trei motive Este personala: “Va aduc voua”, este pozitiva “O veste buna” si este universala…”pentru tot norodul”.
Nu conteaza cine esti, nu conteaza ce ai facut, unde ai fost, sau incotro te duci, asta este o veste buna pentru tine.

Un magazIn national obisnuia sa aiba o rubrica intitulata “News You Can Use” (vesti pe care le poti folosi). Totdeauna am citit sectiunea aia prima. Ingerul ne-a adus o veste pe care o putem folosi. Ce-a mai buna veste din lume: Dumnezeu te iubeste! Dumnezeu este cu tine! Dumnezeu este pentru tine!

The PURPOSE OF CHRISTMAS
SCOPUL CRACIUNULUI
Partea a treia
de Rick Warren

Cea mai faimoasa explicatie in Biblie a motivului pentru care Dumnezeu l-a trimis pe pamint este explicatia Domnului Isus. „Caci atit de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul Sau Fiu, ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica.”

Tot motivul Craciunului este dragostea Lui Dumnezeu. Dumnezeu te iubeste atit de mult incit a venit pe pamint ca om ca tu sa-L poti cunoaste si sa inveti sa ai incredere in El si sa-L iubesti si tu. Teologii numesc asta incarnare. Dumnezeu devine ca unul dintre noi, o fiinta umana, ca sa-L putem intelege.

Dumnezeu ne da noua fiintelor umane capacitatea sa il cunoastem in feluri in care animalele nu pot sa-L cunoasca. El ne-a creiat pe noi dupa chipul si asemanarea Lui, si astfel avem posibilitatea sa ne bucuram de abilitatea de a avea o relatie personala cu El. Apoi a luat initiativa de a-L trimite pe Isus Christos pentru ca sa intelegem dragostea Lui fata de noi si nevoia noastra pentru El.

Bineinteles ca invatam cite ceva despre Dumnezeu chiar si numai prin simpla observare a creatiei Lui. De exemplu, uitindu-ne la natura intelegem ca Dumnezeu iubeste varietatea; a creiat un univers incredibil de divers. Gindeste-te la varietatile nenumarate de plante, animale , formatii de roci, fulgi de zapada si oameni. Nu sint doua fiinte umane, nici macar gemenii… exact la fel. Dumnezeu nu face cloni sau copii la xerox. Fiecare dintre noi este original. Dupa ce te-ai nascut tu, Dumnezeu a spart moldul ala.

Uitindu-ne la fenomenele naturale, stim de asemenea ca Dumnezeu este puternic si organizat si ca iubeste frumosul. Noi toti stim ca Dumnezeu se bucura uitindu-se la noi, creatia Lui. Altfel de ce ne-ar fi creeat asa de multe posibilitati de a ne bucura de viata? Ne-a dat simtul gustului, care ne da posibilitatea sa gustam unele lucruri incredibil de aromate cum ar fi ciocolata, sau scortisoara, sa alte mirodenii. Ne-a dat ochi sa distingem culorile si apoi ne-a umplut lumea cu un curcubeu de nuante de culori. Ne-a dat urechi sensitive si a umplut lumea cu ritm si sunete muzicale. Capacitatea ta de a te delecta este evidenta marii iubiri pe care Creatorul o are pentru tine.

Putea sa faca lumea asta fara gust, fara culoare si putea sa o faca fara sunet…muta. Biblia spune ca “Dumnezeu ne da tot ce avem nevoie ca sa ne bucuram.” Nu trebuia sa o faca…dar a facut-o pentruca ne iubeste.

Dar si asa, pina la venirea domnului Isus, intelegerea noastra fata de dragostea Lui Dumnezeu era limitata. Asa ca Dumnezeu ne-a invadat lumea. A fost cea mai mare invazie din istorie, si de atunci incoace nimic n-a mai fost la fel. Dumnezeu ar fi putut alege mii de forme de comunicare cu noi, dar pentru ca El ne-a conceput, El a stiut si forma cea mai potrivita sa comunice cu noi… fata in fata.

Daca Dumnezeu ar fi vrut sa comunice cu pasarile, ar fi devenit o pasare. Daca ar fi vrut sa comunice cu vacile, ar fi devenit una El insusi. Dar Dumnezeu a dorit sa comunice cu noi, asa ca a devenit El insusi uman ca si noi. N-a trimis un inger sau un profet sau un politician sau un ambasador…Daca chiar vrei sa stie oamenii cit de mult ii iubesti, nu vei trimite un reprezentativ sa comunice cu ei. Tu personal trebuie sa le spui ca ii iubesti…si asta a facut Dumnezeu de Craciun.

Biblia ne spune ca Dumnezeu este dragoste. Nu ne spune ca Dumnezeu are dragoste, ci ca este dragoste. Dragostea este esenta caracterului Lui Dumnezeu. Este natura Lui insusi… Motivul pentru care exista acest univers este pentruca Dumnezeu a vrut sa-l iubeasca sa iubeasca tot dar absolut tot ce a creat si pe toata lumea. “Domnul este bun cu toti. El are compasiune pentru tot ce a creat.”

Gindeste la acest lucru. Daca Dumnezeu nu vrea sa iubeasca ceva El putea sa nu il creeze. Tot, dar absolut tot ce vezi si trilioanele de lucruri pe care le vezi cu ochii, au fost facute de Dumnezeu ca sa se bucure de ele. Le-a iubit pe toate, chiar si atunci cind le-am stricat prin pacatul nostru. Chiar si atunci a avut un scop pentru ele. Fiecare stea, fiecare planeta fiecare planta, fiecare animal, fiecare celula, si mai mult decit atit fiecare fiinta umana a fost creata de compasiunea Lui Dumnezeu.

Ai fost creat ca un obiect al dragostei Lui Dumnezeu. Te-a creat cu scopul de-a te iubi. Dragostea Lui este motivul pentru care existi si respiri si citeasti aceasta carte. De cite ori bate inima ta si de cite ori respiri Dumnezeu iti spune “Te iubesc!”. Ca n-ai exista daca Dumnezeu nu te-ar vrea in viata. Desi unii ajung parinti din accident, copii nu sint accidentali. Poate parintii nu au planuit copii…dar Dumnezeu i-a avut in planul Lui. Ai stiut cumva ca Dumnezeu s-a gindit la tine chiar inainte de-a fi intemeiat pamintul? De fapt pentru tine si mine l-a si creat. El a facut planurile acestui pamint si a mediului inconjurator cu tine in minte… cu caracteristicile potrivite pentru ca fiinta umana sa poata locui pe aceasta planeta. Biblia spune ca Dumnezeu a decis sa ne dea viata prin Cuvintul adevarului asa incit noi sa fim cel mai important lucru pe care l-a creat El.

Pentruca dragostea Lui Dumnezeu nu este conditionata, te iubeste in zilele tale rele tot atit de mult cit si in zilele tale bune. Te iubeste cind nu-I simti dragostea tot atit de mult ca si atunci cind I-o simti. Te iubeste in ciuda performantelor tale, comportamentului tau ciudat, actiunilor tale sau gindurilor tale. Dragostea Lui pentru tine nu se schimba. Totul se va schimba in cursul vietii tale, dar dragostea Lui pentru tine va ramine constanta, si continua. Asta trebuie sa fie temelia unei confidente puternice.

Nimic din ce vei face nu-L va schimba pe Dumnezeu , El va continua sa te iubeasca. Poti sa incerci dar nu vei avea succes- pentruca dragostea Lui Dumnezeu pentru tine se bazeaza pe caracterul Lui, nu pe felul cum te porti tu. Este bazat pe ceea ce este El, nu pe ceea ce ai facut tu. Biblia spune ca dragostea lui Christos este mai mare decit intelegerea ocricarui om, dar iti doresc sa cunosti aceasta dragoste.

Un potential sau o problema pentru sarbartorirea Craciunului in fiecare an este ca multi oameni se gindesc la Isus Christos doar ca un bebelas. Conceptia lor despre El este aceea formata asupra unui copil neajutorat in bratele mamei sale. Dar daca Isus n-ar fi crescut sa faca ceea ce a facut, El n-ar fi avut puterea sa schimbe vietile noastre.

Caci copilul nascut in Bethleem n-a ramas in fase. Isus a crescut sa devina un barbat, modelind pentru noi pe Imparatul Vietii care facea placere Lui Dumnezeu, care ne-a invatat despre Adevar, care a platit pentru fiecare pacat pe care l-am comis murind pentru noi pe cruce, apoi a demonstrat acolo ca El este Dumnezeu si ca ne poate salva prin insasi invierea Lui. Aceasta este Vestea cea Buna. Cind romanii i-au batut cuie si L-au pus pe cruce, I-au intins miinile cit au putut de mult, cu miinile lui deschise larg Isus a demonstrat “Te iubesc atit de mult. Te iubesc atit de mult ca ma doare. Mai bine mor decit sa traiesc fara tine.”

Data viitoare cind vei vedea o cruce cu Domnul Isus intins pe ea sa iti amintesti ce vrea sa iti spuna…si mesajul este acesta…”Uite cit de mult te iubesc!!!”

 

CRACIUNUL ESTE UN TIMP IN CARE SA CELEBREZI CA DUMNEZEU ESTE CU TINE

Asa cum am mai mentionat , multi oameni se simt singuri de Craciun. Chiar in momentul asta poate ca nu simti ca Dumnezeu este cu tine. Dar prezenta Lui Dumnezeu in viata ta n-are nimic de-a face cu simtamintele tale. Emotiile tale sint succeptibile la tot felul de influente, asa ca de multe ori nu te poti baza pe ele. Citeodata cel mai rau sfat pe care-l poti da cuiva este “fa asa cum simti”. Adesea ceea ce simtim nu este nici real si nici potrivit. Starea ta emotionala poate sa fie rezutatul unor amintiri, hormonilor, a medicamentelor ce le iei, a mincarii ce o maninci, lipsei de somn, tensiune sau chiar teama. Oridecite ori ma copleseste anxietatea (nelinistea) asupra unei situatii, imi amintesc mie insumi ca teama(FEAR in engleza) este False (falsa), Evidence (evidenta), Appearing (ce apare), Real (reala) .

Dumnezeu a venit pe pamint de Craciun ca sa-ti aduca aminte ca El este in permanenta cu tine, nu conteaza unde te aflii. Asta este o realitate de o simti sau nu… Biblia spune “Nu ma pot duce departe de Duhul Tau! Nu pot fugi de prezenta Ta”.Dar tu trebuie sa te conectezi la prezenta Lui in fiecare moment, si asta este un lucru pe care trebuie sa-l inveti. Am vorbit despre aceasta in cartea mea “The Purpose Driven Life”.

Citeodata bebelasilor li se da doua sau trei numa ca sa onoreze pe unele rude. Dumnezeu a ordonat ca la Isus sa I se dea mai multe nume care sa explice scopul venirii Lui pe pamint. Unul dintre numele Lui Isus este “Emanuel”. Inseamna, “Dumnezeu este cu noi”. Nu degeaba ingerul le-a spus pastorilor “Nu va temeti”. Trebuie sa-ti pierzi frica cind Dumnezeu este prezent. Prezenta lui calca in picioare teama noastra.

Poate ca ai fost abandonat in viata ta, de sotie, de parinti, de copii tai, sau de oamenii pe care i-ai considerat prieteni. Toti am suferit durerea de inima cind am fost respinsi intr-un fel sau altul. Poate ca ai experienta urii rasiale sau a prejudiciilor etnice, sau ai fost tratat nedrept din cauza genului, sau ai suferit din cauza intolerantei pentru religia ta.Daca este asa imi pare rau, dar Dumnezeu nu te-a abandonat, si nu o va face niciodata. Biblia spune “ Dumnezeu a spus “N-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi”.

Una dintre cele mai mari promisiuni a lui Dumnezeu din Biblie spune ca de vei merge prin ape adinci, Eu voi fi cu tine. Cind vei merge prin riuri de dificultati, n-ai sa te ineci. Cind vei pasi prin focul opresiunilor, n-ai sa arzi; flacarile n-o sa te consume. Nu stiu exact in ce dificultati te ineci acum sau unde este focul din viata ta; dar stiu ca oriunde si orice ar fi, Dumnezeu are cunostinta de ele, ii pasa de ele si de tine, te intelege si trece prin ele cu tine. Nu esti singur. Si cu asta ne apropiem de al treilea aspect a Vestei Bune trimise de Dumnezeu. 

CRACIUNUL ESTE UN TIMP DE CELEBRAT CA DUMNEZEU ESTE PENTRU TINE

Fraza “pentru tine” este folosita adesea in Biblie. De exemplu, cind Domnul Isus se intilnea cu oamenii, primele lui cuvinte cu care li se adresa erau o intrebare:”Ce vrei sa-ti fac?” Cind Domnul Isus le-a dat cina pentru prima data ucenicilor, le-a spus:”Acesta este trupul meu care se fringe…pentru voi.” Apostolul Pavel spune “Daca Dumnezeu este cu noi…cine va fi impotriva noastra?” Cind esti confruntat cu un atac personal, este nemaipomenit de bine sa il ai pe Dumnezeu cu tine, dar este chiar mai bine sa stii ca El este …pentru tine.

 

Multi oameni se poarta ca si cum Dumnezeu in secret incearca sa-I prinda cu ceva, ca si cind in permanenta se joaca cu ei de-a prinsa, si abia asteapta ca ei sa faca ceva rau ca sa le spuna…”ti-am spus eu ca o sa gresesti”. Isi imagineaza ca Dumnezeu este un rautacios si un sadist cosmic care se bucura sa ne incilceasca planurile si in permanenta cauta metode sa ne critice, sa ne judece sau sa ne tina la respect. Dar insusi El, Dumnezeu ne spune cu totul altceva”Stiu ce planuri am cu tine…spune Domnul. Sint planuri de bine si nu planuri de distrugere, sa-ti dau un viitor si o speranta.”

Nimeni nu iti doreste binele mai mult decit Dumnezeu; si nimeni nu stie mai bine ce te va face cu adevarat fericit. Dumnezeu nu vrea ca sa iti fie frica de El. Vrea ca tu sa alergi…la El, nu …de El. De fapt de 365 de ori spune Dumnezeu in Biblie “Nu te teme”…cite un “nu te teme” pentru fiecare zi din an. Asa ca de ce ti-ar mai fi frica? Niciunul dinte noi nu stim ce o sa se intimple anul viitor, dar una stim, ca Dumnezeu ne iubeste, ca Dumnezeu este cu noi si ca Dumnezeu este pentru noi. Si orice om plus Dumnezeu este o “majoritate” in orice situatie.

Asa ca de unde vine frica de Dumnezeu? Din doua surse primare: o constiinta vinovata si ignoranta noastra ca nu il cunoastem cu adevarat pe Dumnezeu. Biblia spune “In dragoste nu este teama. Ca dragostea perfecta inlatura frica, pentruca frica vine odata cu pedeapsa, Cel care se teme nu poate fi perfect in dragoste. Vinovatia ne face nesiguri.

Ati observat ca unii oameni sint extrem de nervosi de cite ori spui de Dumnezeu sau de Isus Christos in orice conversatie? Am vazut oameni care au pe loc o reactie viscerala la mentionarea numelui Isus. Instinctiv, somacul, fata si toti muschii lor se string ca si intr-o situatie cind ar trebui sa raspunda unui atac. Sau poate ai simtit in tine insuti reactia asta si te-ai intrebat de ce. Adrenalina incepe sa curga prin vinele tale. Un motiv comun este ca noi toti ne caram vinovatiile noastre ascunse din faradelegile pe care le-am facut si ne simtim rusinati de felul cum i-am tratat sau ne-am purtat cu alti oameni. Asumind ca Dumnezeu este suparat pe noi si ca o sa ne pedepseasca pentru toate lucrurile gresite incercam sa ocolim sa vorbim despre El.

Dar Dumnezeu nu este minios pe tine. El este minios pentru tine. Isus a spus ”Dumnezeu n-a trimis pe Fiul Sau in lume sa condamne lumea, ci sa o salveze.” Daca studiezi viata Lui Christos, ai sa realizezi imediat ca atunci cind faci o gresala Isus nu vine si iti baga nasul in ea…El o scoate gresala afara. El a venit sa stearga toate pacatele, greselile, scadintele si regretele. De aceea prima fraza pe care ingerul o adreseaza pastorilor a fost”Nu va temeti!” . Isus a venit sa ne salveze, nu sa ne bage in sperieti. Asta este motivul pentru care noi celebram. 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s