Experienta lui Isaia in Templu

Isaia 6:1-6

Textul din Isaia ne pune la dispozitie ocazia sa vorbim despre lucruri foarte importante. Exista trei posibilitati, toate incepand cu litera R in aceasta directie.

I. Religie.
Este o traire universala a fiintei umane. Filosofia mai de mult, sociologia mai de curand si zilele trecute stiinta au adeverit lucrul acesta. Omul este un animal religios. etc. Experimente pe creier au descoperit zone care nu sunt activate decat in timpul trairilor religioase (adorare, rugaciune, etc.).

A fi religios este un DAT, nu un merit. Aceasta realitate nu te mantuieste si nu-ti foloseste la nimic in relatia ta cu Dumnezeu.

II. Revelatia
Aceasta este calea cea adevarata inspre Dumnezeu. Ea vine de sus in jos, nu bajbaie de jos in sus ca celelalte incercari de a ajunge la Dumnezeu. Romani 3:1 ne spune ca in aceasta sta intaietatea iudeului: ca lor le-au fost incredintate „oracolele” lui Dumnezeu. Relevatia este un avantaj, dar si o responsabilitate. Ea nu te mantuieste insa automat. Dovada este soarta iudeilor in istorie.

III. Relatia personala
Isaia a trait in templu o astfel de relatie personala. Ea a implicat CE A VAZUT el, CE A AUZIT el, ce a EXPERIMENTAT (curatia prin altar) si ce A HOTARAT el (sa asculte total de Dumnezeu).

Numai o astfel de experienta de reaseaza intr-o pozitie corecta fata de Dumnezeu. Fa-o acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s