De ce este Isus numit Mielul lui Dumnezeu?

«… ci cu sangele scump al lui Cristos, Mielul fara cusur și fa­ra prihana.»

1Petru 1,19

1. Este numit Mielul lui Dumnezeu pentru ca aceasta a fost natura Sa pe pamant. Mielul este simbolul nevinovatiei si al curatiei. Asa a fost si este Isus in toate lucrurile: «a fost ispitit ca si noi, dar fara pacat» (Evrei 4,15).

2. Este numit Mielul lui Dumnezeu ca sa ne arate calea. El a venit de la Dumnezeu pe acest pamant cu un scop precis, si anume sa fie jertfit pentru pacatele noastre: «Vrednic este Mielul, care a fost junghiat» (Apoc. 5,12). El nu S-a abatut cu nici un chip de la calea pe care trebuia sa mearga, caci a decis: «Dar tocmai pentru aceasta am venit pana la ceasul acesta» (Ioan 12,27).

3. Isus este numit Mielul lui Dumnezeu pentru a ne dezvalui felul biruintei Sale. Biruinta lui Isus este biruinta mielului. Cine este mai lipsit de ajutor ca un miel? Si iata ca cel mai slab face cel mai mare, cel mai imposibil lucru! Mielul, in slabiciunea lui, duce tot ceea ce este mai greu. Isus a obtinut victoria totala pe cruce fara a Se impotrivii intr-adevar, «El a fost rastignit prin slabiciune» (2 Cor. 13,4), dar a inviat in putere. De aceea Cuvantul «Iata Mielul lui Dumnezeu, care ridica pacatul lumii!» (Ioan 1,29) are atata putere in paradoxul sau divin

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s