Singularitati

Text: Fapte 17

1. EXISTA UN SINGUR DUMNEZEU.

-Dumnezeu a creat totul .

Fapte 17:24-25 “Dumnezeu care a facut lumea si tot ce este in ea, este Domnul cerului si al pamintului, si nu locuieste in temple facute de miini. El nu este slujit de miini omenest, ca si cind ar avea trebuinta deceva,El care da tuturor viata, suflarea si toate lucrurile.
Genesa 1:1 “La inceput Dumnezeu a creat cerurile si pamintul”
Coloseni 1:16 ‘Pentruca prin El au fost facute toate lucrurile cari sint in ceruri si per pamint, cele vazute si cele nevazute; fie scaune de domnii, fie dregatorii, fie domnii, fie stapiniri. Toate au fost facute prin El si pentru El.”

(Mina Lui Dumnezeu se vede in absolut tot ce exista in lumea micro si macro. Totul are aceeasi semnatura…)

-Oamenii au pierdut contactul cu Dumnezeu.

Fapte 17:23…”caci pe cind strabateam cetatea voastra si ma uitam de aproape la lucrurile la care va inchinati voi, am descoperit chiar si un altar, pe care era scris:”Unui Dumnezeu necunoscut!” …
Romani 1:20-22 “In adevar, insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui, se vad lamurit, dela facerea lumii, cind te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot dezvinovatii; fiindca, macar ca au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslavit ca Dumnezeu, nici nu I-au multumit; ci s-au dedat la ginduri desarte, si inima lor fara pricepere s-a intunecat.”

-Metodele oamenilor de a-L gasi pe Dumnezeu sint fara rezultat…

Fapte 17 :22-23 “…In toate privintele va gasesc foiarte religiosi. Caci pe cind strabateam cetatea voastra si ma uitam de aproape la lucrurile la cari va inchinati voi, am descoperit chiar si un altar, pe care este scris:”Unui Dumnezeu necunoscut!”
Fapte 17:24-25…”Dumnezeu…nu locuieste in temple facute de miini. Nu este slujit de miini omenesti, ca si cind ar avea trebuinta de ceva…”
Romani 10:2-3…”ei au o rivna pentru Dumnezeu dar fara pricepere: pentruca, intrucit n-au cunoscut neprihanirea, pe care o da Dumnezeu, au cautat sa-si puna inainte o neprihanire a lor insisi, si nu s-au supus astfel neprihanirii, pe care o da Dumnezeu.”
Faptele 17;29…”nu trebuie sa credem ca Dumnezeu este asemenea aurului sau argintului sau pietrei cioplite cu mestesugirea si iscusinta omului.”

2. EXISTA O SINGURA RASA.

-Dumnezeu a creat o singura rasa umana.
Fapte 17:26 “El a facut ca toti oamenii, iesiti dintr-unul singur sa locuiasca pe toata fata pamintului; le-a asezat anumite vremi si a pus anumite hotare locuintei lor…”

-Poftele au creat aceasta lupta ce exista intre oameni

Iacov 4:1-2”Voi poftiti si nu aveti; ucideti, pizmuiti, si nu izbutiti sa capatati; va certati si va luptati…”
Ioan 4:9…”Femeia Samariteaca I-a zis “Cum Tu Iudeu, ceri sa bei de la mine, femeie Samariteanca?” –Iudeii in adevar, n-au legaturi cu Samaritenii.”

-Dumnezeu ne reuneste prin Fiul Sau Isus Christos

Efeseni 2:13-15 “Dar acum in Christos, voi, care odinioara erati departati, ati fost apropiati prin singele Lui Isus Christos. Caci El este pacea noastra, care din noi a fcaut unul, si a surpat zidul dela mijloc care-i despartea, si in trupul Lui, a inlaturat vrajmasia dintre ei, ca sa faca pe cei doi sa fie in El insus un singur om nou, facins astfel pace…”
Coloseni 3:11 “Aici nu mai este nici Grec, nici Iudeu, nici taiere imprejur, nici netaiere imprejur,nici Barbar,nici Schit, nici rob, nici slobod, ci Christos este totl si in toti.”
Galateni 5:28 “…toti sintem una in Isus Christos”

3. EXISTA O SINGURA SPERANTA.

-Dumnezeu ne invita sa il cautam.
Fapte 17:27…”ca ei sa caute pe Dumnezeu, si sa se sileasca sa-L gaseasca bijbiind, macar ca nu este departe de fiecare din noi.”
Romani 10:12-13 ‘In adevar , nu este nici o deosebire intre Iudeu si Grec; caci toti au acelasi Domn, care este bogat in indurare pentru tori cei ce-L cheama.”

-Dumnezeu nu este niciodata departe.
Fapte 17:27…”El…nu este departe de fiecare din noi.”

-Dumnezeu va judeca lumea intr-o zi.
Fapte 17:31 “…pentruca a rinduit o zi in care va judeca lumea dupa dreptate, prin Omul pe care L-a rinduit pentru aceasta…”
……………..
Mi-a ramas in minte o imagine …
…Cind se face o transfuzie de singe, nu se tine cont de culoarea pielii sau daca sintem africani, asiatici, albi…indieni…sau alte “rase” umane. Sintem o singura rasa…umana. Nu se poate face transfuzie cu singele nici unui animal…dar daca ai grupa sanguina potrivita…singele este acelasi pentru toti oamenii. Noi sintem cei care am hotarit sa facem diferentieri…Mai degraba pacatul…pizma, egoismul, rautatea din noi a pus granite si ura intre oameni.

La inceput a fost un singur Dumnezeu …Creatorul. Cu vremea insa oamenii au inceput sa-si faca dumnezei dupa poftele lor. Si inca ne mai facem dumnezei dupa aceleasi criterii…chiar daca nu ii numim dumnezei…slujim acestor gusturi personale, placeri…lacomii. Cum sa fie pace pe pamint cind nu mai exista pace in familiile noastre? Exista o singura iesire din cumplitul abis in care este cazuta omenirea…sa recunoasca pe singurul Dumnezeu Adevarat si sa-L slujeasca. Sa parasim dumnezeii creati de miinile noastre si sa ne prosternem in fata Dumnezeului vesnic…pina nu vine judecata…pina nu este prea tirziu.


Posted By Rodica Botan to PE GINDURI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s