Ziua judecatilor

M.M.

Ultima zi dinainte aCrucificarii a fost ziua judecatilor. Stiu, va fi o mare Zi a Judecatii de la urma, cand toti ne vom infatisa inaintea tronului lui Hristos ca sa dam socoteala de toate. Stiu ca Dumnezeu nu judeca pe nimeni, ci a dat toata judecata in mana Fiului. Stiu ca Pavel spune ca toti vom fi judecati prin „omul Isus Hristos” (Fapte 17).. Astazi insa ne vom uita la o zi in care Hristos a fost judecat de oameni. Au fost mai multe judecati si le vom lua pe rand:

I. Procesul religios – Mat. 26:57-68

Ar trebuie rejudecat inaintea tuturor celor care nu cred ca Isus a fost Fiul lui Dumnezeu! Mareel Preot a pus degetul pe rana si a rostit singura vinovatie care statea in picioare, singura acuzare la care Hristos a ales sa raspunda! Citatul lui din profetul Daniel (12:7) Il scoate pe Hristos din sfera umanitatii si-L plaseaza in circumstantele eternitatii.

II. Procesul politic – Matei 27:1:1-2, 15-25

Capul d eacuzare a fost schimbat. Trebuia o vina politica. Hristos este mai incomod decat orice bandit, pentru ca El cere ascultare totala, scimbarea tuturor lucrurilor din cauza Lui. Este vinovat!

III. Procesul opiniei publice – Mat. 27:39-44

Sa te fereasca Dumnezeu s acazi pe mana „opiniei publice”! O multime este un animal cu multe capete, dar fara minte. Cand adulat, cand condamnat, cand regretat …

IV. Procesul constiintei – Mat. 27:3-10

Nu vi se pare interesant ca singurii care l-au declarat pe Isus nevinovat au fost Iuda si … talharul pocait?

Unul a facut-o orgolios si mandu s-a spanzurat. celallat a facut-o sincer si smerit, punandu-se sub protectia IMparatului de sub vanatai si sange.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s