Trei lumi posibile

Pastorul Iosif Morcan a predicat despre cele trei lumi posibile din 2 Petru

Dumnezeu are în vedere trei lumi: cea trecută, cea prezentă şi cea viitoare.

1. Lumea de odinioară.
A fost născută din ape şi a pierit prin ape. Era o lume în care ploaia era de neconceput. Acea lume a fost distrusă de Dumnezeu prin apă, potopită din cauza nelegiurilor, silniciei (definită ca atentat la viaţa, libertatea, demnitatea şi bunurile aproapelui), imoralităţii şi ocultismului.

Din acea lume au fost salvate 8 suflete prin lemn, în arca lui Noe. Lemn pe apă.

2. Lumea de acum.
Seamănă cumva cu lumea de odinioară, dinainte de potop. Fărădelega s-a înmulţit şi Dumnezeu a hotărît ca să scurteze timpul de examen pentru om. I s-a dat între 70 şi 80 de ani pentru a-şi da examenul ascultării. Lumea de acum este strîmbă şi imperfectă, geme din toate încheieturile şi va trebui să scăpăm şi din aceasta.

Dacă prima lume a fost potopită cu apă, aceasta va fi potopită de foc şi va fi un cer nou şi un pămînt nou. Calea de scăpare din această lume spre cea viitoare, ce bună, perfectă, pregătită de Dumnezeu este tot prin lemn. Lemnul crucii. Sînge pe lemn.

3. Lumea viitoare.
Este lumea pe care a pregătit-o Dumnezeu pentru cei răscumpăraţi. În această lume se poate ajunge doar prin puterea sîngelui lui Isus Cristos.

Noi nu putem ajunge în acea lume prin puterile noastre. Dacă trebuie să fim găsiţi neprihăniţi, fără vină şi în pace, atunci trebuie să facem schimb cu Isus. El ne dă neprinănirea Lui, nevinovăţia Lui, pacea Lui, noi îi dăm vinovăţia, păcatele, neliniştile noastre, El a venit în locul nostru ca noi să putem trăi împreună cu El pentru veci în noua lume pe care ne-a pregătit-o, aşa cum ne-a promis (Ioan cap. 14. “Eu mă duc să vă pregătesc un loc”)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s