Religioși dar rătăciți?

M.M.

Contemporanii religioși ai lui Christos

Text: Mat. 2:1-12

Introd. Trăim în neamul românesc, un neam plin de religie și relșigiozitate. Mulți însă s-ar putea să fie ca cei religioși din vremea în care s-a născut Isus Christos. Eu ți îmăart azi în trei categorii:

I. Religioșii care s-au temut de nașterea Lui.

Aceștia sunt oameni suficient de religioși ca să știe despre nașterea Lui și chiar să încerce să cunoască profețiile, pentru că ei cred și în ele. Asta nu-i slavează însă. religia unor astfel de oameni este zadarnică. Irod este exponentul lor chintesențial. Iacov ți amintește și el când scris: „Și dracii cred și … se înfioară!“. Ciudat este că textul ne spune că toată cetatea s-a tulburat împreună cu Irod. Ce tragic.

II. Religioși care au știut despre nașterea Lui.

Aceștia sunt mai marii poporului și preoții cei mai de seamă. Cunoașterea religioasă te pune într-o categorie eclesiastică, dar nu te salvează. Preoții de atunci au știut „pentru alții“, dar nu pentru ei. Ei nu L-au căutat șu nu i s-au închinat. Ei n-au vrut să aibă o relație personală cu Isus Christos.
Aș pune în această grupă și categoria tinerilor religioși crescuți în biserici evanghelice. Și ei sunt, volens-nolens, teologi, pentru că au auzit mii de predici și știu poezii și versete pe difarată. Cum este însă viața lor? UMblă ei cu Dumnezeu?

III. Religioșii care au umblat cu el.

Îi așez în această categorie pe păstori și pe magii din Răsărit.

Ei au aflat pentru că au fost înștințați, fiecare în felul lui. Au crezut și au plecat la drum. Călătoria lor a însemnat perseverență, oboseală, depășirea unor onstacole temporare, intrarea într-o intimitatea cu El, închinarea smerită, dăruirea și ascultarea de călăuzirea divină. Toate acestea însoțite de o bucurie care nu se poate găsi decât pe drumul umblării personale cu Isus Christos.

 

Încheiere: Tu din care categorie faci parte?

 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s