Restricțiile Robului Domnului

Text: Marcu 6

Introducere: Evanghelistul Marcu ni-l prezibtă pe Mesia ca Rob al Domnului (tip profetic descris în Isaia) venit să facă o lucrare foarte importantă. În capitolul 6 ne întâlnim cu limitele slujirii Lui, Sunt lucruri pe care El, Cel atotputernic, nu poate să le facă. Acesta este unghiul sub care vă propun (împreună cu W.W. Wiersbe) să citim textul.

I. Robul nu poate să lucreze ! (Mc. 6:1-29)

Nazaretul a fost o localșitate  privilegiată ! Cei de acolo L-au avut pentru o vreme printre ei pe Robul Domnului. Ce mari lucruri ar fi putut face El pentru ei! Dar … n-a făcut. Și aceasta s-a întâmplat numai și numai din pricina necredinței lor. Blocarea lucrprii divine la nivelul necredinței noastre este un principiu  divin al libertății care ne-a fost acordată de Creator (Mat. 9:29; Ps. 78:41). Dumnezeu nu ne forțează. Aduceți-vă aminte de replicile sclipitoare avute de Robul Domnului și tatăl celui chinuit de duhul cel rău: “Tu zici: Dacă poți …“ Totul este cu putință celui ce crede.“  Rezultatul lucrprii lui Dumnezeu nu măsoară dacă Dumnezeu poate face, ci doar dacă noi putem crede ce poate El să facă ! Puneți astăzi întrebarea: Ce lucruri nu poate face Robul Domnului în viața mea din pricina necredinței mele? Tu și cu mine suntem mult mai privilegiați decât Nazaretul de altădată …

II. Robul nu se poate odihni ! (Mc. 6:30-44)

Slujirea te obosește și Robul a slujit foarte mult în ziua aceea (Ioan 4:6). El nu se poate însă odihni pentru că îl apasă grija pentru alții. Și tu ești una din preocupările slujirii Lui. Domnul Isus stă astăzi la dreapta Tatălui ca să-și continue slujirea pentru fiecare dintre noi ((Evrei 7:25). Să nu uiți aceasta! Și să-i mulțumești întotdeauna.

III. Robul nu poate să se roage ! (6:45-56)

După tot ce a făcut în ziua aceea, Robul a avut nevoie să rămână singur și să se roage. Bateriile Lui  spirituale trebuiau reîncărcate în părtășia cu Tatăl. N-a putut sta însă toată noaptea, așa cum Îi era obiceiul. Pierduți în mijlocul mării, aproape înecați de valurile furtunii, ucenicii se rugau și ei, cerând ajutor cerului. Și cerul a întrerupt rugăciunile Robului și L-a trimis imediat la ei. Paradoxal este că ei s-au speriat să-L vadă ! S-au rugat să fie scăpați de Dumnezeu și Robul a venit la ei ca un Dumnezeu atotputernic, mergând pe ape! Nu putea veni altfel pentru că se rugaseră să fie ajutați de Dumnezeu, nu de Învățătorul lor. Cât de ciudați suntem noi și ce strâmb gândim câteodată! L-au vrut ca Dumnezeu și s-au speriat de El când a venit la ei ca Dumnezeu. Cum ești tu? Ai grijă să nu-L limitezi niciodată pe Dumnezeu în ateptările tale.

Gândește-te pentru o clipă: Dumnezeu Fiul își întrerupe dialogul cu Dumnezeu Tatăl pentru că ucenicii Lui au trimis Tatălui o cerere urgentă. Ce realitate entuziasmantă! Ce izvor de încredere și de recunoștință! Și tu te poți baza pe această imagine atunci când strigi după ajutorul divin. Când te rogi, te rogi tu unui Dumnezeu … Atotputernic ?

Încheiere: Evanghelistul Marcu este foarte scurt, dar foarte … la obiect. Relatările lui despre Robul Domnului venit să facă lucrarea lui Dumnezeu sunt clare și au un mesaj precis. Ce ai învățat tu din capitolul șase al cronicii lui?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s