Eli = preotul imperfect

(wes)  

1 Samuel 1. 9 – 17

Asteptarile oamenilor de la cei care sunt preoti,pastori,slujitori ai lui Dumnezeu sunt foarte mari . Unele biserici ar gasi vina si la ingeri daca le-ar lua un interviu de angajare. Eli a fost pus in slujba la 58 de ani si a slujit 40 de ani . A fost un preot cu bune si rele .

1. Devotat slujirii c.1.9b. Sunt slujitori care numai grija turmei nu o au ,vesnic nu au timp de oi ,nu sunt la locul slujirii. Eli era la locul chemat de Domnul . Prov.27.23

2. Judecator dupa aparente c.1.13b Eli o judeca pe Ana inainte sa afle starea inimii ei , asa e cand te uiti la ce izbeste ochii. 1 Sam. 16.6-7

3. Ofera incurajare c.1.17 Dupa ce afla dorinta Anei , Eli ii ofera binecuvantarea incredintand-o ca Dumnezeul lui Israel e solutia rezolvarii situatiei ei. Maleahi 2.7

4. Isi mustra fii c.2.22-25 Ei nu cunosteau pe Domnul c.2.12-17 si au batjocorit darurile Domnului. Mustrarea tatalui lor nu-si mai facea efectul fiindca sentinta Domnului era data.

5. Il dezonoreaza pe Domnul c.2.29 c.3.13 Lacomia dupa mancare si-a facut locul in viata lui si a fiilor lui.Datorita ei Domnul ajunge pe planul doi si pe copii nu-i opreste de la faptele lor rele. E un lucru rusinos pt slujitorii Domnului sa fie lacomi dupa mancare ! El nu traieste ca sa manance ci mananca sa traiasca !Prov.23.1-2 Gal.5.21, 23. 1Tim.3.2 Consecinta acestei lacomii a fost moartea pt toti. c.4.11,17-18 Preotul trebuie sa fie prelat nu prealat !

6. Devine mentorul lui Samuel c.3.8-9. Eli nu l-a invidiat pe Samuel , putea sa-l trimita acasa . El l-a invatat ce trebuie sa faca pt a cunoaste vocea Domnului de alte voci. Slujitorii Domnului trebuie sa incurajeze tinerii sa le calce pe urme in slujire .Asa a facut Barnaba cu Marcu F.Ap.15.37 si Pavel cu Timotei 2.Tim.2.1-2.

7. Accepta voia Domnului neconditionat c.3.18b . Cand nu mai putea schimba nimic s-a supus voii lui Dumnezeu . Asa ne rugam in ”Tatal nostru” Mat.6.10 , asa a facut Domnul Isus pt mine si tine ! Matei 26.39. Asa trebuie sa faca slujitorul Domnului !

Ca slujitor a lui Dumnezeu nu te astepta sa fi tu cel perfect ca nu vei reusi , fii natural. Tu esti om supus acelorasi slabiciuni ca Eli sau ca Ilie Iacov 5.17, dar petrece timp in rugaciune si Dumnezeu prin Duhul Sfant te va calauzi sa fii pe placul Lui in slujire Gal.1.10 , 1Tim.5.20 ,2Tim.4.2,Iuda22.Si cand va veni Domnul Isus atunci vom fi perfecti caci vom fi ca EL. 1Ioan 3.2.

Amin ! Vino Doamne Isuse !

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s