Simeon – întâlnirea cu Christos

Text: “Acum, slobozeşte în pace pe robul Tău … Căci au văzut ochii mei mântuirea Ta” (Luca 2:29 )

Biblia spune: “În Ierusalim era un om numit Simeon. Omul acesta ducea o viaţă sfântă, şi era cu frica lui Dumnezeu. El aştepta mângîierea lui Israel … El a venit în Templu, mânat de Duhui. Şi, când au adus părinţii înăuntru pe Pruncul Isus, ca să împlinească cu privire la El ce poruncea Legea, Simeon L-a luat în braţe, a binecuvântat pe Dumnezeu şi a zis: “Acum, slobozeşte în pace pe robul Tău … Căci au văzut ochii mei mântuirea Ta” (Luca 2:25-34).

Povestirea despre Simeon ne învaţă trei adevăruri importante: Primul: Indiferent de cât timp e nevoie, dacă îl cauţi pe Domnul, îl vei găsi. Sau chiar mai bine, El te va găsi pe tine şi ţi Se va descoperi. Al doilea: Dumnezeu, nu tu, alege momentul şi modul în care se va apropia de tine. Simeon nu a văzut uimitoarea lucrare a lui Hristos în timpul celor trei ani şi jumătate in care Şi-a arătat puterea supranaturală. El L-a văzut doar pe Pruncul născut, în braţele Măriei. Dar L-a văzut pe Dumnezeu şi asta i-a fost suficient. Al treilea: Chiar dacă ducea “o viaţă sfântă”, Simeon şi-a dat seama că este pregătit să moară numai după ce îl vede pe Domnul şi-L ia în braţe.

Unii dintre noi nu doresc să moară până nu au văzut lumea. Simeon nu a dorit să moară până nu L-a văzut pe Răscumpărătorul lumii. Aşadar, întrebarea la care trebuie să răspunzi este – L-ai întâlnit pe Domnul? Este El Mântuitorul tău personal? Numai după ce ai găsit răspunsul corect eşti pregătit să mori.

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s