Trei oglinzi

Lecția de la Școala Duminicaă de azi ne-a prilejuit o meditație asupra unui obiect/metaforă care nu lipsește aproape niciodată din poșeta femeilor, dar întotdeauna din buzunarele bărbaților: oglinda.

Noul Testament amintește în trei pasaje despre această metaforă, de fiecare dată cu alt înțeles:

1. Oglinda în care ne vedem pe noi (Iacov 1:23-24). Este oglinda Cuvântului.

,,Căci dacă ascultă cineva Cuvîntul, şi nu-l împlineşte cu fapta, seamănă cu un om, care îşi priveşte faţa firească într’o oglindă; şi, dupăce s’a privit, pleacă şi uită îndată cum era.  Iar cine îşi va adînci privirile în legea desăvîrşită, care este legea slobozeniei, şi va stărui în ea, nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui. “

2. Oglinda în care-l vedem pe Christos (2 Cor. 3:18). Este oglinda care ne transformă din slavă în slavă într-un chip asemena Lui:

,,Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într’o oglindă, slava Domnului, şi sîntem schimbaţi în acelaş chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului“.

3. Oglinda în care privim viitorul (1 Cor. 13:12). Este oglinda întunecată. Nu vedem clar, nuștim precis, nu înțelegem deplin, dar până vine viitorul, trebuie să trăim în dragoste între noi. Aceasta este datoria noastră în epoca prezentă.

,,Acum, vedem ca într’o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.  Acum dar rămîn aceste trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.“

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s