Negările necuratului

(după John Stott)

Text: Gen.3:1-5

Introducere: Trebuie să ne aducem aminte că Dumnezeu le-a dat lui Adam și Eva trei instrucțiuni precise – o permisiune de a mânca din oricare pom al grădinii, o interzicere de a mânca dintr-un anumit pom și o pedeapsă pentru neascultare. Primii oameni au știut precis ce trebuie să facă, ce trebuie să nu facă și ce se va întâmpla dacă nu vor asculta.

Vom arăta acum cum șarpele, cel mai viclean dintre toate creaturile, a sucit instrucțiunile primite de primii oameni și le-a transformat în ispite. Și astăzi Satan folosește tot aceleași tactici.

I. Satan a negat faptul că Dumnezeu spune adevărul.

Dumnezeu zisese ,,în clipa în care vei mânca din el, vei muri negreșit“ (2:17), dar diavolul a spus ,cu siguranță că nu veți muri“ (3:4). Eva s-a aflat în fața unei dileme. Nu puteau spune amândoi adevărul. Unul din cei doi a mințit. Dac care? Și Eva a crezut că diavolul spune adevărul, iar Dumnezeu minte.

Satan folosește aceeași tactică și azi, când neagă adevărul spus despre Dumnezeu despre judecata viitoare și despre pedeapsa teribilă a iadului care-i așteaptă pe cei care nu vor sp se pocăiască. ,,Cu siguranță că nu veți muri“ răsună și astăzi. Nu degeaba a spus Dommnul Isus că diavolul este mincinos și tatăl minciunii“ (Ioan 8:44).

II. Satan a negat bunătatea lui Dumnezeu.

Diavolul le-a spus primilor oameni că Dumnezeu le oprește accesul la ceva bun. ,,Vi se vor deschide ochii“, le-a spus el. Toți pomii din grădină n-au fost suficienți ca să le demonstreze oamenilor bunătatea lui Dumnezeu.

Astăzi, Diavolul face la fel, insinuând că tot ce ne interzice Dumnezeu este ,ceva bun“. Diavolul ni-l pictează pe Dumnezeu ca pe un tiran avar, care păstrează ce este mai bun doar pentru Sine.

III. Satan a negat că Dumnezeu este ,,altceva“ decât putem sau vom putea noi vreodată să ajungem.

,,Veți fi ca Dumnezeu“ este o iluzie. Nimeni, niciodată, nicăieri nu va putea fi asemenea lui Dumnezeu. El va rămâne pururi ,,deasupra“ a tot ceea ce există, necreat și de neatins. Ateismul contemporan a dat oamenilor iluzia că sunt dumnezei. Întreaga tevatură cu extratereștrii care ne-au plantat pe planeta aceasta și ne suprabeghează dezvoltarea pînă ce vom ajunge la nivelul lor este tot o iluzie și o minciună demonică.

Dovada că Satan i-a mințit este că Adam și Eva și-au dat seama că sunt goi și le-a fost rușine. Departe de a se pocăi și de a-și recunoaște greșeala, ei au căutat s-o ascundă sub un șorț de frunze. Apoi, au datvina unul pe altul și, în final, pe șarpe. Grozavă devenire ,,asemenea lui Dumnezeu“ !

Priviți în jur și vedeți care sunt urmările neascultării primilor oameni. Ei au preferat să creadă minciunile Satanei, decât cuvintele lui Dumnezeu. oare nu continuă oamenii să facă același lucru și astăzi?

 

One response to “Negările necuratului

  1. Pingback: Tu-L crezi pe Dumnezeu ? | B a r z i l a i – e n – D a n

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s