Trei afirmații categorice

Luca 4:16-30

Introducere: Uneori realitațile vorbesc mai tare decât vorbele, trebuie numai să ai ochi și să vezi! Iată tre adevăruri clare din această întâmplare petrecută în Nazaret.

  1. Nu există coincidențe!

I-au dat să citească cartea, după tradiția citirii la rând din sinagogă, și „s-a întâmplat” ca tocmai pasajul acesta din Isaia să fie partea din sabatula acela!

De fapt, Domnul Isus a știut că nimic nu este la întâmplare, ci că totul face parte dintr-un plan minuțios și prestabilit. Vezi întâmplarea cu măgărușul, vezi cuvintele „pietrele vor striga”, vezi semnul pentru identificarea locului în care să-I pregătească paștele, vezi „ceasul” despre care vorbește în câteva locuri evanghelistul Ioan.

* „Coincidența” – O minune în care Dumnezeu preferă să rămână anonim.

  1. Nu există condamnare … pentru cei ce-L primesc pe Isus!

Spre mirarea tuturor, Isus se oprește din citit la mijlocul frazei, refuzând să citească și expreisa „ … și o zi de răzbunare a Dumnezeului nostru” din Isaia 61:2. Nu este de mirare că „toți  cei ce erau în Sinagogă aveau privirile îndreptate spre El” (Luca 4:20).

„Astăzi s-au împlinit cuvintele acestea din Scriptură, pe care le-ați auzit” (Luca 4:21) este un altfel de a spune: „Decamdată, până aici! N-a venit vremea lui „mai departe”.

Prima venire a Domnului Isus a inaugurat o perioadă de har pentru omenire. „Oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit!” Ce situație de excepție! Ce șansă extraordinară!

  1. Nu există scuze!

Continuarea pasajului ne arată trecerea de la uimire și admirație, la porniri ucigașe.

Motivația indignării lor a fost că-L cunoșteau, că știau familia Lui, etc. Din cuvintele Domnului Isus reiese clar că astfel de scuze nu stau în picioare. Nimeni, de fapt, nu are scuze să nu primească mântuirea și harul adus de Christos. Și totuși, mulți o fac! Spre paguba lor și spre pierzarea lor veșnică!

Încheiere: Cum stai tu în fața acestor adevăruri?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s