Puterea învierii Domnului Isus Cristos

Imtr-o mărturie personală de cea mai mare profunzime și frumusețe, apostolul Pavel scrie cum a pierdut totul pentru Crtistos și cum și-a format ca obiectiv principal al vieții ”să-L cunosc pe El și puterea învierii Lui” (Filipeni 3:10).

Fiindcă ne pregătim să sărbătorim încă o dată minunea învierii Domnului nostru, să mai facem împreună efortul să cunoaștem și mai bine ”puterea învierii Lui”.

Apostolul Pavel dezvoltă ideea puterii învierii Domnului în Efeseni capitolele unu și doi. El se roagă pentru noi, ca să ajungem să cunoaștem ”nemărginita mărime a puterii” lui Dumnezeu, pe care a desfășurat-o când L-a înviat pe Isus din morți, și care acum este dirijată  către ”noi credincioșii” (Efeseni 1: 19-20).

Din ceea ce spune Pavel în aceste texte, putem deduce câteva lucruri despre această putere a învierii.

  1. Puterea învierii este o putere transformatoare și creatoare. Prin această ”nemărginită mărime a putetii Lui” Dumnezeu a transformat trupul uman al Domnului Isus și a făcut o nouă creație: un trup uman cu care Fiul lui Dumnezeu s-a dus și a fost întronat la dreapta lui Dumnezeu. Indiferent câte defecțiuni ai, indiferent cât de jos te vezi, puterea aceasta a învierii este gata să te transforme și pe tine și să te re-creeze, să facă din tine o minune a cerului. Ține cont că Domnul Isus are ”puterea de a-Și supune toate lucrurile” (Filipeni 3:21)! Crede în această putere și atunci începi să o cunoști în propria ta viață chiar acum.
  2. Puterea învierii nu acționează numai asupra trupului, ci mai ales a caracterului. Pavel spune că el vrea să cunoastă puterea învierii Domnului ca să se facă asemenea Lui, și imediat ne vorbește despre desăvârșirea morală, care este acum țelul spre care aleargă El și la care ne invită să participăm și noi. Sunt unii care, când aud de chemarea la desăvârșire ridică imediat mâinile în sus și zic: ”Așa ceva nu se poate în această viață!” Apostolul Pavel nu spune așa ceva, tocmai fiindcă el crede în puterea învierii, în puterea transformatoare și creatoare a lui Dumnezeu. El spune clar că încă nu a ajuns la acest țel, dar, uitând tot ce a fost până acum, aleargă spre țintă. Când spunem că ”Nu se poate” și refuzăm orice alergare, negăm puterea învierii, negăm nemărginita mărime a puterii lui Dumnezeu! Iată de ce este atât de important să o cunoaștem și să ne umplem de ea. Să cooperăm, prin alergarea noastră, cu puterea învierii!
  3. Puterea învierii Domnului Isus este menită să schimbe chiar acum starea ta sufletească. Imediat după ce Pavel discută despre puterea învierii Domnului Isus, pe care o cunoaște și prin care aleargă spre perfecțiune, el  continuă printr-un fel de explozie de bucurie (Filipeni 4:1-13) și ne cheamă și pe noi la sărbătoarea bucuriei: ”Bucurați-vă întotdeauna! Iarăși zic: Bucurați-vă!” (v.4). Când ai ajuns să cunoști nemărginita mărime a puterii învierii și stii câte a făcut deja pentru tine și câte face ea chiar acum în tine și câte va face în viitor cu tine, nu se poate să nu participi și tu la această explozie de bucurie! Sărbătoarea învierii este sărbătoarea bucuriei!

Christos a înviat! Bucurați-vă! Iarăși zic: Bucurați-vă!

Sărbători fericite

Vă dorește Elisabeta și Iosif Țon

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s