Atitudini față de Isus Christos

Luca 23

Introducere: Luca merge ,,în viteză“ peste evenimente, dar suficient să recunoaștem în mulțime câteva chipuri de oameni cu atitudinile lor caracteristice:

I. Pilat – 23:15
Pilat a vrut să scape cât se poate de repede și de ușor de Cazul acesta. Oricât ar fi dorit-o, vinovăția lui rămâne: s-a aliat cu oameni vinovați ca să dea la moarte un nevinovat. Asta nici Roma nu putea accepta. Pilat rămâne un demnitar care nu și-a făcut datoria.

II. Irod – 23:6-12
Irod vrea să-l vadă pe Isus făcând minuni spectaculoase. Dorea circ religios. Înaintea unei astfel de atitudini, Isus Christos a stat mut, n-a scos nici o vorbă. Irod a redus la tăcere vocea lui Dumnezeu. O va mai auzi doar în marea zi a judecății.

III. Baraba – 23:13-25
Omul care merita să moară a fost eliberat prin condamnarea Omului care nu merita să moară. S-o fi dus el la Calvar să-l vadă murind. Nu cred. Indiferența lui nesăbuită a ratat extraordinara șansă care i s-a oferit.

IV. Mulțimea – 23:13-34
Pentru oameni ca aceștia, care l-au dat la moarte și l-au batjocorit a murit El  rugându-se: ,,Tată, iartă-i că nu știu ce fac“ (v.34).

V. Tâlharul – 23:35-43
Tâlharul pocăit a fost omul credinței. Isus Christos arăta ca orice altceva, dar nu ca unul care poate da o mână de ajutor cuiva. Mare trebuie să fi fost credința lui!

VI. Sutașul – 23:44-49
Un om înăsprit de armată și execuții s-a dovedit un om sensibil și perspicace. Concluzia lui din v. 47 (,,Cu adevărat, omul acesta era neprihănit“) a însumat părerile unei mari părți din cei de față.

VII. Iosif din Arimatea – 23:50-56
Omul care s-a pângărit de Paște. Iosif a luat trupul mort de pe cruce și l-a pus într-un mormânt. Iosif a ratat sărbătoarea din anul acela. Atingerea de un mort l-a făcut necurat pentru șapte zile (Num. 19).

În plus, ia trebuit un mare curaj, ca evreu, să sfideze opinia conducătorilor poporului. S-a făcut ,,necurat“ dar s-a atins de Mielul lui Dumnezeu și asta a fost ceea ce contează!

Publicitate

One response to “Atitudini față de Isus Christos

  1. Pingback: Atitudini față de Isus Christos | B a r z i l a i – e n – D a n

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s